Интимно

Знаци, че връзката ви е досадна за околните

Кога прекаляваме с говоренето за личното си щастие

26.12.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои двойки са истинска напаст. Досадата идва оттам, че говоренето за връзката идва прекалено на околните. Донякъде е нормално да си в еуфория, особено в началото на една връзка. Но за всичко си има граници.

Ако усещате, че приятелите и близките ви въртят очи, когато подхванете дума за връзката си и страхотните, невероятни преживявания, които сте имали заедно с половинката си, нещо не е наред. Време е да се замислите дали прекалявате с говоренето за връзката си и дали досаждате твърде на своите близки с това.

Ето кои признаци ще ви дадат яснота дали сте прекрачили границата на личното пространство, както вашето, така и това на приятелите ви:

Приятелите ви знаят всяка подробност

Личният живот за това е личен – за да остане интимен. Някои хора наистина бъркат интимността като ѝ придават само сексуален характер. Тя е много повече. На нея се крепят личните отношения между партньорите във връзката. Ако всичките ви приятели, близки и далечни, знаят всичко за вашата връзка, явно много говорите за това.

Поствате всеки момент заедно

Социалните мрежи са изпъстрени с всякакви личности, характери, модели на поведение. Близките ви приятели обикновено нямат нищо против да виждат щастието в очите ви. Вероятно харесват всяка снимка, която пуснете. Но останалите се дразнят, бъдете сигурни. Прекаленото натрапване на личното щастие не се нрави на никого. Никой няма да ви каже браво, а по-скоро ще въздъхне „ох, пак ли...“

Притеснявате се дали околните харесват партньора ви

Ужасно много жени правят грешката да сравняват своя избор с мнението на другите около себе си. Нормално е да ни се иска приятелят или съпругът ни да е еднакво одобряван от всички, но това е невъзможно. Хората са различни, различни са и вкусовете им.

Единственото, което трябва да ви интересува е дали партньорът ви е подходящ за вас. Как се държи с вас, как вие се чувствате в компанията му – това е важно. Останалото е суета.

Свързани статии

Опитвате се да накарате хората да ревнуват

Ако си мислите, че успявате, жестоко се лъжете. Хората имат вграден вътрешен радар, усет, който ги кара да отблъскват такова поведение. Няма да накарате никого да ревнува, ако демонстрирате идеалната си връзка. По-скоро ще предизвикате подигравателно или насмешливо отношение от околните.

Губите представа за живота на приятелите си

Жалко е, когато допускате връзката ви да ви погълне до такава степен, че да започнете да пропускате цели пасажи от живота на приятелите и близките си. Толкова сте погълнати от връзката си, че изпускате важни и ценни моменти, касаещи близките ви. Жалко, защото всеки миг в живота е ценен. Редно е да отделяте време на всичките си близки и партньора си, защото може да дойде ден, в който да съжалявате за пропуснатите моменти.

Снимки: iStock

Коментирай