Интимно

Как да го накарам да изрази чувствата си?

Мъжете говорят и изразяват емоциите си много по-трудно от жените

09.01.2017г. / 09 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Комуникацията е решаваща за една връзка. Но вероятно всички дами са забелязали, че мъжете просто не изразяват чувствата си с думи. Те просто са свикнали да са по-сдържани в емоциите си, да не плачат, да излъчват мъжественост. Това е много хубаво, момчета, но жените имат нужда и от вербална комуникация, от израз на чувствата с думи.

За мъжете седенето до половинката е достатъчно, за да я накарат да се чувства добре. Жените обаче искат и малко повече – искат не само физически контакт, но и духовен. Той не се постига с мълчание.

За да проникнете в душата на мъжа и да го накарате да комуникира по-свободно е необходимо да действате по специален начин.

„Атакувайте“, докато е зает

Мъжете функционират по различен от жените начин. Техният мозък работи на други честоти, образно казано, заради което говоренето по болезнени теми очи в очи не дава особен ефект.

Ако решите да говорите с партньора си директно, докато седите или лежите един до друг, той може да се почувства притиснат в ъгъла. Така той ще се свие в черупката си и няма да отговори на очакванията ви.

Вместо това го издебнете, когато прави нещо, доставящо му удоволствие или когато просто е по-зает с нещо. Тогава подметнете темата, която ви вълнува сякаш между другото и ще видите колко по-детайлно ще откликне той.

Накарайте го да се смее

Всичко е по-лесно, когато бъде съпроводено със смях. Комуникацията е най-лесна, когато я съпътства хуморът. Накарайте половинката си да се разсмее и след това ще ви е много по-лесно да общувате дори на по-сериозни теми. Мъжете са склонни да споделят повече, когато дамата до тях намери успешен подход.

Не дълбайте агресивно в най-дълбоките теми

За да накарате един мъж да споделя чувствата и емоциите си, да го предразположите да изрази вербално онова, което е в главата му, трябва да сте много внимателни. Не трябва да превръщате този разговор в разпит или интервю, защото неминуемо „пациентът“ ви ще заеме отбранителна позиция.

Започнете отдалече, подгответе почвата, давайте и примери със себе си. Може и да не се получи веднага, но не се отчайвайте. За да накарате и най-интровертния мъж да говори за чувствата си е нужно време и постоянство.

Свързани статии

Говорете за нещата, които обича

Винаги е по-лесно да говорим за онова, което обичаме, вместо за онова, което мразим и което ни кара да изпитваме неудобство. Така че, ако целта на разговора ви е да измъкнете мнение по наболял проблем, започнете от позитивното. Говорете за нещата, които той обича и харесва, за да подготвите почвата.

С времето, говорейки за нещата, които обича и харесва, той ще започне да освобождава все повече поведението си и да се отпуска пред вас.

Започнете първи

Важно е да давате пример със своите чувства. За да накарате мъж да говори за своите емоции, трябва преди това да сте споделили и своите. Взаимното ангажиране с емоциите, както и коментирането им, прави връзката по-лесна, по-стабилна и по-осъзната.

Снимки: iStock

Коментирай