Интимно

Връзка от разстояние – мисията възможна!

Как да поддържате връзката от разстояние жива?

05.11.2016г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките от разстояние не са никак лесна задача. Когато любимият или любимата е далече от очите ти, може да се отдалечи и от сърцето ти, ако не спазваш някои принципи.

За да съхраните връзката си, независимо на колко километра се намирате един от друг, трябва да се постараете наистина сериозно. Какво да направите?

Открийте подходяща комуникация

Начините за комуникация са много и различни. Трябва да откриете вашия, за да е пълноценна връзката ви. Някои двойки предпочитат да се чуват и виждат по интернет всяка вечер, да си разказват как е минал деня им, да споделят.

Други предпочитат да го правят през няколко дни, за да не си досаждат. Трети пък си говорят мръсни приказки, за да поддържат пламъка и страстта.

Казвайте каквото имате нужда да кажете

Не спестявайте неща, които изпитвате нужда да кажете. Важно е нещата между вас да са открити и честни, защото разстоянието поначало поражда трудности и съмнения. Не ги правете още по-непреодолими като премълчавате разни неща и казвате онова, което другият има нужда да чуе.

Изградете доверие помежду си

Отново разстоянието е виновно за пораждането на ревност, съмнение, отчуждение. Ето защо е от значение дали ще определите границите във връзката си или не. Ако имате ясни правила ще ви е по-лесно да си имате доверие. Ще си имате доверие много повече, защото ще сте постигнали съгласие по отношение на това какво бихте простили и какво не във връзката си.

Справете се с кавгите

Справянето с караниците и кавгите е важно за всеки тип връзка, но най-вече за тази от разстояние, защото емоционалността при нея играе на тънка струна. Въздържайте се от необосновано нападателно поведение, защото километрите помежду ви ще доизиграят лоша роля в отношенията.

Избягвайте да се доизяснявате със съобщения. Живата комуникация е най-подходяща в случая, защото с текстовите съобщения реакцията закъснява, а и невинаги може да се долови емоционалната нагласа.

Правете си изненади

Важно е за всяка връзка да бъде освежавана от време на време. Правете това и с връзката си от разстояние. Показвайте привързаност, пращайте си любовни писма, отделяйте време за ласкави думи.

Владейте емоциите си, докато сте сами

Изключително трудно е да овладееш емоциите си, когато любимият е далече от погледа ти. Но е от голямо значение да се постараете, защото просто иначе връзката е обречена.

Говорете за момента, в който ще се видите

Планирайте визити помежду си. Не търсете извинения, че не можете да пътувате, за да се срещнете и да прекарате време заедно. Винаги има време и винаги има начин.

Говорете за това, представяйте си какво ще правите заедно, когато се видите. Планирайте приятни занимания, които да вършите заедно. Мечтайте и развивайте въображението си. Това ще повиши градуса на нетърпението да се видите и почувствате по-скоро.

Поддържайте романтиката жива

Кой е казал, че не можете да сте романтични, макар и на разстояние?! Разбира се, че можете. Правете си видеоразговори на свещи или на приглушена светлина. Можете дори да вечеряте с любимата си храна, докато разговаряте. Изпращайте си подаръци, за да изненадате другия. Така ще си покажете, че мислите един за друг във всеки момент, а и няма по-стоплящо сърцето нещо от мил жест на любим човек, намиращ се на хиляди километри.

Снимки: iStock

Коментирай