Интимно

5 знака, че имате връзка с емоционален психопат

Вижте кои са те и бъдете нащрек за тяхната поява в отношенията ви

26.06.2017г. / 12 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато една връзка свърши, всеки човек си прави сам изводите какво се е случило, дали е сгрешил някъде и какво може да поправи в отношението си в следващата любовна връзка. Казват, че за раздялата са отговорни и двамата, но има връзки, в които вината основно е само в единия партньор. Особено тежка е ситуацията, когато единият във връзката е емоционално нестабилен и носи характеристиките на емоционалния психопат.

Вижте кои са 5-те най-често срещани признака на този типаж и бъдете нащрек, ако ги забележите. В такъв случай бягайте бързо от тази връзка, и то надалеч.

Обвиняват винаги другия партньор, ако нещо не върви във връзката

Един от най-сигурните признаци, че се срещате или живеете с емоционален психопат е, ако той/тя вижда вината във вас за всеки изникнал проблем в отношенията ви. Този тип хора никога не виждат грешката в себе си и никога не си признават, ако са направили нещо нередно. Майстори са в изкривяването на факти и представянето им така, че да изглеждат прави във всеки един момент.

Имате ли връзка с психопат?

Лъжат, за да ви накарат да се чувствате зле

Внимавайте, ако често хващате партньора си да лъже и то за очебийни неща във връзката ви. Подобен тип хора са склонни да преувеличават всякакви факти и ситуации както им изнася в момента. Ако имате връзка с мъж/жена, който лъже за всякакви неща, дори дребни, приключвайте връзката мигновено, без да се замисляте!

Обвиняват ви за собствените си неуспехи

В такъв случай говорим за личност, която има сериозни психологически проблеми. Човек, който вини за личните си неуспехи половинката си, не е достоен за ваш партньор. Това е човек, който не се интересува от вашите чувства, а само от своите собствени емоции. Ако често чувате от него израза: „Заради теб не го направих/Заради теб не се справих“, време е да събирате багажа и да приключвате тази нещастна връзка!

Защо когато искам да съм смела, някой все ми пречи?

Нараняват достойнството ви при всеки удобен случай

Свързани статии

За емоционалния психопат е присъщо да уязвява и унижава партньора си винаги, когато му се отдаде възможност. Забележките и обидите може да са от битов характер, професионален, но също така и много личен и интимен. За подобен тип хора не е важно как се чувствате, важното е те да контролират връзката, без значение от средствата.

Забранява ви срещите с ваши приятели

Емоционалният психопат има тази основна характеристика – не позволява на половинката си да общува с други хора, особено с нейни приятели. Ако срещате подобни прояви и във вашата връзка, помислете сериозно дали този човек е подходящ за вас и дали си заслужава да минавате през този ад, колкото и да сте влюбени.

Коментирай