Интимно

„И аз те обичам!“ – защо това е проблем?

Пасивността убива връзката

14.07.2017г. / 14 52ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

„И аз те обичам!“ Изричате ли тази фраза непрекъснато? Мислите, че с тези думи изразявате обичта си? Че показвате на човека до вас колко държите на него?

Всъщност, „и аз те обичам“ е голям проблем за вашата връзка. Защо това е така?

Защото не показва действие, а реакция

Ако партньорът ви е този, който изразява гласно обичта си и винаги пръв казва „обичам те“, а вие му отговаряте с „и аз те обичам“ – имате проблем. Любовта е чувство, което трябва да се изразява с думи и действия непрекъснато. Само така пламъкът ще гори дълго. Може да не ви се струва проблем, но ако не казвате „обичам те“, а винаги поднасяте просто готовия отговор „и аз“, връзката ви може да се окаже застрашена.

Как да разберете дали правите секс или любов

Оставянето по течението в даден момент води до удавяне

Любовта е проява на чувствата, а не някакъв отговор. Разбира се, че винаги единият партньор изрича думите, а другият му отговаря. Но е от изключително значение тези роли да се редуват, да има баланс, да няма пропаст между активния и пасивния партньор.

„И аз те обичам“ всъщност убива връзката

Този безпощаден отговор може да убие и най-силната любов. Не му позволявайте да се превърне в рутина, която изскача от устата ви без да се замисляте. Пагубно е за партньора ви, както и за връзката.

Камъни и кристали, които привличат любовта

Да кажеш „обичам те“ е подарък, който трябва да се поднася от време на време. Ако чакате само да получавате, това няма да донесе удовлетворение нито на вас, нито на партньора ви. Даващият все някога ще се изтощи.

Но не го правете, само защото се очаква от вас

Да кажеш „обичам те“ в момент, в който не го чувстваш наистина, в момент, в който просто се очаква от теб да го кажеш, не е честно. Не е честно спрямо себе си и спрямо човека до теб.

Премахнете „и аз“ от фразата си

Не се страхувайте да поемате инициатива. Да изразиш чувствата си, да ги признаеш гласно е най-освобождаващото нещо на света. Казвайте „обичам те“! Раздавайте любовта си, а не чакайте плахо само да получите тази на партньора си. Връзката ви ще процъфти.

 

Коментирай