Интимно

5 истини за връзките, които трябва да знаете

Не всяка връзка започва със страст

08.08.2017г. / 14 41ч.
Михаела Лазарова
Илюстрация: brightside.me

Илюстрация: brightside.me

Всеки има своите параметри за идеалната, щастлива любовна връзка. Често нашите очаквания са изградени на базата на любимите ни романтични филми, романи и т. н. За съжаление те нямат нищо общо с живота.

Малките недостатъци, които намирате в другия ни правят истински и въпреки това ни карат да изпитваме притеснения. Притеснения, защото нашите очаквания за връзките се разминават с действителността. Споделяме 5 истини за връзките, които е добре да знаете.

В началото трябва да има страст

Не всички взаимоотношения започват с невероятно увлечение, страст и копнеж да имаш другия. Следователно си струва да обърнете внимание не само на страстта и искрите, но и на чувството за сигурност и уют, които чувствате (или не) до този човек.

Ако можете да се смеете и да се доверите един на друг, то любовните ви отношения ще са много по-здрави. Времето, прекарано заедно трябва да ви кара да се чувствате себе си, спокойни, комфортно.

10 навика на по-сексуалните двойки

Щастливите партньори имат едни и същи интереси

Всеки човек има свои собствени интереси и хобита. Не мислете, че ако обичате например операта, то и вашият потенциален партньор ще я харесва. Същото е с неговите любими занимания. Не е задължително да сте запалени по рафтинга, но това не означава, че не можете да създадете щастливи взаимоотношения.

Напротив, личните интереси ще ви направят по-привлекателни в очите на вашия партньор. Нека има малки различия, които да ви помагат да се преоткривате един друг. Това прави връзката ви по-интересна, а и никога не се знае дали някой от двама ви няма да заобича хобито на другия.

Щастливите партньори не се карат

В една двойка партньорите, които никога не спорят или не стигат до конфликти, обикновено не са заинтересовани от взаимоотношенията си. Двойките без проблеми обикновено са напът да се разпаднат.

Малките кавги и конфликти не бива да ви притесняват, но без да има обидни думи, физическо насилие. Споровете се случват почти на всички влюбени и те ни учат как да комуникираме в различни ситуации с партньора. Ето защо може да се каже, че кавгите понякога може и да са здравословни за любовта.

20 съвета, с които ще се влюбите още тази година

Щастливите партньори харесват роднините и приятелите на половинките си

Не очаквайте партньорът ви безусловно да обича семейството и приятелите ви. Също така не е нужно и вие да симпатизирате на семейството на партньора си. Вие се избирате един друг, за да създадете връзка.

Следва да организирате взаимодействието си с другите хора около вас така, че да няма засегнати. Но тук е важно да разговаряте най-напред с партньора си, а след това и двамата да определите границите, които близките и приятелите ви не бива да преминават по отношение на вашата връзка.

Свързани статии

Партньорите в щастлива връзка винаги са заедно

Ако мислите, че партньорите в щастливите двойки никога не се разделят, това е илюзия, в която трябва да спрете да вярвате. Рано или късно всеки от вас ще иска да прекара време само за себе си, време с приятели. В хармоничните връзки партньорите разбират това и спокойно се отдават на личното си пространство и лично време.

Никога не трябва да се обвинявате, че желаете това, но не бива да се сърдите и на любимия човек. Това не означава, че вече не се обичате, напротив. Уважаването на личното пространство помага да засилите чувствата си един към друг и да вдъхнете нов живот на връзката ви.

По материали от  brightside.me

Илюстрации: brightside.me

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време