Интимно

10 знака, че вие сте отровили връзката си

Понякога причината за провала на връзката е в самите нас

06.08.2017г. / 07 19ч.
Илияна Николова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Понякога причината, заради която връзката ви се е провалила, сте самите вие. Това, че партньорът ви е напуснал не означава задължително, че той е лошият. Той е бил тласнат, подтикнат, не сте му оставили друг избор освен да спре да ви обича.

Кои са признаците, че вие сте токсичният партньор и че сте в основата на провала на връзката?

1. Вашият партньор повдига едни и същи теми и разговори за проблеми във връзката, но е спрял.

Причината е, че той вече е в безизходица. Спрял е да вижда изход и не намира основание да продължава да обсъжда проблемите ви, когато вие не правите крачка към решаването им. Усилията са напразни, чувствата се рушат, нуждите остават на заден план.

2. Изневерили сте.

Друга възможна причина за провала на връзката е изневяра от ваша страна. Много хора обличат в ореол своите действия, бягайки от отговорност. Ето защо токсичните партньори оправдават изневерите си, хвърляйки вината върху половинките си. Те са виновни, защото не са ви дали онова, от което сте имали нужда, не са ви разбирали, не са ви обръщали достатъчно внимание, чувствали сте се самотни и какво ли още не.

3. Вашият партньор постоянно е изглеждал тъжен, но никога не сте го попитали защо.

Може да не си давате сметка, пък и често хората наистина не си дават сметка колко егоистично подхождат към партньорите си. Хората са егоистични същества по природа, някои повече, други по-малко. Водени от егото и стремежа към собствен комфорт, вгледани в личното си удобство забравяме, че и обичаните от нас имат нужда от внимание.

„И аз те обичам!“ – защо това е проблем?

Колко често сте се интересували защо е тъжен партньорът ви? Защо няма настроение и желание да прави нещо? Питали ли сте го как е минал денят му и изслушвали ли сте го докрай или сте го прекъсвали, разказвайки за вашите премеждия сякаш те са по-важни?

4. Не си спомняте последния път, когато сте се опитали да направите нещо хубаво за партньора си без той да ви е накарал.

За да покажете любовта си е важно да правите жестове към партньора. С тях ще му покажете, че го обичате и ви е грижа за него. Ако жестовете са изпросени от него, не се учудвайте, че любовта му гасне.

5. Отнасяте се с партньора си така, сякаш никога няма да ви напусне.

Ако сте приели партньора си за даденост, вещ, предмет, който ви принадлежи и се държите с него зле сякаш това няма да го тласне към бягство, грешите дълбоко. Всеки човек има праг на търпимост.

6. Хора са се опитвали да говорят с вас за начина, по който се държите.

Щом на околните им прави впечатление лошото ви отношение спрямо партньора, значи наистина нещо не е наред.

7. Впускате се в скандали с партньора за малки неща.

Дребнавостта отблъсква. Този закон важи не само в интимните връзки, а във връзките с хората изобщо.

Знаци, че се намирате в духовна любовна връзка

Свързани статии

8. Прекалено критични сте.

Токсичните личности намират повод за критика към партньора по всякакви причини – от поведението му, до облеклото, начина, по който говори, какво точно мисли, опитват се да насочват мнението му, да контролират дори ежедневния му график под претекст, че правят живота му по-лесен.

Не, нищо от това не прави живота на партньора ви по-лесен. Само го потиска и кара да се чувства нехаресван, необичан, неодобряван, нежелан.

9. Вие буквално сте залепени за партньора си.

Ако нямате приятели, хобита и любими занимания извън връзката, вие буквално ще я отровите. Когато сте залепени един за друг идва момент, в който започвате да се изхабявате взаимно, да се дразните за дреболии, да си пречите на дишането буквално и преносно.

10. Очаквате партньорът ви да върши всичко във връзката.

Ако сте оставили партньора ви да плаща всички сметки, да се занимава с домакинството, покупките, грижите за децата, домашните любимци, това ще го накара да избяга от вас все някога.

Коментирай