Интимно

7 ясни признака, че трябва да прекратите връзката си

Не губете повече време в безсмислени взаимоотношения

17.07.2017г. / 15 29ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Да се прекрати връзка не е лесно. Не всеки човек може да вземе бързо и без колебание подобно решение. Преглъщането на всякакви нередности във връзката съсипва още повече отношенията и понижава самочувствието на единия партньор, който все повече и повече затъва в несигурността си да направи важната крачка.

Съществуват някои сигурни знаци, че е дошло времето да сложите край на пагубната за вас връзка.

1. Не сте щастливи.

Чувствате се уморени и направо изтощени от връзката си, от поведението и отношението на партньора си, от това, че непрекъснато пренебрегвате себе си заради него.

2. Вече не можете да сте себе си, когато сте с партньора си.

Притеснявате се да изразявате мнение пред партньора си, защото ви кара да се срамувате от себе си. Това е ужасен признак, че сте подценени и в някои случаи дори системно унижавани. За да е пълноценна връзката, партньорите трябва да се обичат и приемат такива, каквито са. Ако ли не, напуснете този отровен затворен кръг.

Етапите на една връзка

3. Партньорът ви е контролиращ.

Винаги във връзката единият партньор е доминиращ, другият по-пасивен. Нормално е и не е някакво необичайно явление. Въпрос на характери и напасване. Пагубно е обаче, когато партньорът ви е не просто доминиращ, а контролиращ. Това насажда съмнение във вас самите, понижава самооценката и самочувствието, прави страха водещ във връзката, не любовта.

4. Живеете в изолация.

Ако партньорът ви иска само за себе си, вкопчил се е във вас, непрекъснато ви прави комплименти, пише ви съобщения, обажда ви се често, вечер след работа ви иска само за себе си – това е лош знак. Такива личности са обсебващи и в един момент ще осъзнаете, че сте откъснати от целия си останал социален кръг, включително от близките и роднините си. Подобни връзки са токсични, отървете се от тях.

Знаци, че имате връзка с нарцис

5. Партньорът ви е прекалено ревнив.

Болестната ревност изяжда взаимоотношенията. Тя поражда ярост, гняв, безпочвени обвинения, съмнения. Стига се до следене, криене на срещи с други хора, подслушване на телефони и лична кореспонденция, дори физическа саморазправа.

Прекалената ревност неслучайно е наричана болестно състояние. Тя може да отрови из основи връзката.

Свързани статии

6. Партньорът ви винаги подценява вас и постиженията ви.

Подценяването е вид унижение. Унижението е пагубно за личността. Когато човек обича, той поощрява, подкрепя и тласка напред партньора си. Когато обаче го подценява, той срива не само мотивацията му, но и самооценката му.

7. Невъзможно е да планирате общото си бъдеще.

Време е да прекратите връзката си, ако все още не сте успели да се синхронизирате по отношение на очакванията за бъдещето. Минало е време, докато сте заедно, а все още имате различни възгледи за бъдещето. Откажете се и не губете повече време. Връзката ви няма да се увенчае с успех.

Снимка: pexels

Коментирай