Интимно

Имате ли алергия към секс?

Възможно е

23.01.2018г. / 12 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Алергията към семенната течност не е мит. Може да звучи странно, но сериозното състояние може да помрачи сексуалния ви живот, от което да пострада тялото ви, психиката ви, дори връзките ви.

Напълно възможно е да се случи и не трябва да отлагате посещението си при лекар, ако имате следните симптоми.

Усещане за парене

Алергията към семенната течност може да се усети веднага след като партньорът ви еякулира. Възможна е поява на парене, сърбеж, зачервяване, подуване, мехури по вагината.

Алергия към яйца

Сърбеж

Първото, което ще ви хрумне е, че вероятно сте хванали гъбична инфекция. Не е изключено, но ако след като си направите изследвания се окаже, че нямате никаква инфекция, тогава отговорът може да е алергия към сперма.

Но това никога не се е случвало с предишни партньори

Всяка семенна течност е различна. В нея се отделя различен коктейл от клетки и вещества. Шансовете да развиете антитела срещу някои от тях съществуват. Ето защо проявите на алергия към сперма могат да не се наблюдават при контакт с всеки партньор.

Симптомите се появяват само когато правите секс без презерватив

Показателно е дали изпитвате дискомфорт при секс без предпазни мерки или въпреки тях. Ако симптомите се появяват при секс с презерватив, то алергията може да е насочена към материала, от който е направен. Ако обаче се появяват само когато правите небезопасен секс, вероятността алергията да е предизвикана от семенната течност е голяма.

Симптоми на глутенова алергия

Свързани статии

Избиват ви херпеси

Свръхчувствителността към семенната течност невинаги си остава само там долу. Възможно е да ви избият херпеси или други обриви по тялото, лицето, устните. Може да се появят парене, подуване и възпаление навсякъде по тялото, защото то реагира цялостно и агресивно на дразненето, както при други видове алергични реакции.

Оралният секс също може да предизвика алергия

Ако семенната течност попадне по кожата или лигавиците ви, отново ще се появят симптомите, но този път най-голямата им сила ще е съсредоточена в лицевите области и устната кухина.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
"Алергия към секса" е като "Алергия към живота"- възможна е само на теория.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време