Интимно

5 причини мъжете да напускат жените, които обичат

Защо са готови да загърбят любовта си

20.03.2018г. / 14 31ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Има много причини, поради които различните мъже се отказват от дадена връзка. Всеки човек носи своята индивидуалност и потребности. Ето защо поводите взаимоотношенията да се разпаднат наистина са всевъзможни.

Съществуват обаче 5 общоважащи причини, поради които много мъже биха се отказали от една жена, макар и да я обичат. Кои са те?

Той изпитва трудности да се обвърже емоционално

Жените обикновено смятат, че мъжкото поведение не е продиктувано от емоционални подбуди, а по-скоро от физически. Това не е вярно. Мъжете имат също толкова голяма емоционална нужда от близост като жените.

Въпроси, които да си зададете, ако планирате сватба

Нещо повече – мъжете искрено се нуждаят от връзка, основана на чувства и близост. Готови са да напуснат една жена, ако тя не откликва на чувствата им, не е предразположена да споделя, да разговаря и да излъчва топлина, от каквото всъщност се нуждае една пълноценна връзка.

Той се чувства като проект на половинката си

Едно от нещата, което може да накара почти всеки мъж да напусне дори жена, която обича, са нейните опити да го промени.

Жените, които имат склонността да се опитват да модифицират партньора си по свой вкус, губят. Никой мъж не желае да бъде непрекъснато коригиран, упрекван, поправян.

Хората трябва да разберат, че не могат да променят останалите, ако самите те не искат да се променят. Дори да се случи някаква промяна в началото на връзката, то е обикновено заради все още неотминалия момент на привличане. След време нещата се връщат постарому.  

Нечестност и изневери 

Малко мъже биха простили изневяра. Определено една от причините, заради които повечето мъже биха се отказали от любовта на живота си, е изневярата. Тази висша форма на лъжа във връзката оставя горчива следа впоследствие, която мнозина не могат да преглътнат.

3-те зодии, които стават най-добрите съпруги

Сексуална незадоволеност 

Сексът е важен за връзката. От голямо значение е и за мъжете, и за жените. Дори връзката да е преминала на по-висок, духовен етап, в който страстта и ефектът от влюбването са утихнали и е налице трайна обич, сексът не трябва да отсъства.

Той се страхува да не изгуби свободата си

Мъжете ценят високо свободата си. Те имат нужда да продължат да правят нещата, които обичат без половинката си. Независимо дали става дума за излизане с приятели, спорт или разпускане с игри, би било грешка от страна на жената да ограничава тези малки радости, от които партньорът ѝ има нужда. В противен случай би го изгубила.

Коментирай
Свободно време