Интимно

4 неща, за които да сте благодарни на бившия

Не поглеждайте назад само с негативизъм

27.03.2018г. / 15 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Независимо дали сте имали бивши интимни партньори, гаджета или съпрузи, трябва да сте им благодарни. Колкото и странно да звучи, има уроци и преживявания, на които предишните ви връзки са ви научили. Ето защо всеки ценен урок в този живот трябва да се приема и да се оценява.

Ако все още поглеждате назад с ярост и гняв, защото не ви е минало от раздялата, трябва да знаете, че колкото и тежка да е била тя, ценно е да изведете някои позитиви за себе си.

Защо трябва да сте благодарни на бившия?

Признаци, че той все още не е забравил бившата 

За добрите уроци 

Всяка връзка носи положителни и отрицателни емоции не само в своя край, но и през цялото време. Затова ако човек се отърси от негативизма в края на връзката (ако тя е завършила драматично), ще разбере, че са останали и много положителни емоции, полезни уроци, умения за общуване.

Всичките ни връзки през живота, независимо колко дълги са били, ни учат да комуникираме, да се съгласяваме, да се бунтуваме, да се съобразяваме, да обичаме, да ценим различията. За всички тези умения, на които бившият несъзнателно ви е научил, си кажете едно „благодаря“ наум и продължете напред.

За спомените

Дори връзката ви вече да е в миналото, там се намират и хубавите моменти и преживявания, които са се превърнали в скъпи спомени. Не ги намразвайте, само защото вече не сте заедно с партньора си. Те са били хубави и е най-добре да си останат такива в съзнанието ви.

Свързани статии

10 неща, които никога да не пишете на бившия

Екзотично пътуване, общи хобита, нещо, което той ви е научил да правите са все поводи за усмивка без значение дали връзката ви вече не е факт.

Научили сте се какво не харесвате 

Понякога човек не си дава сметка какво наистина не харесва, докато не изпадне в определени ситуации с партньора си. Тези моменти на несъгласие, разочарование са важни уроци, които ще са ви от полза в следващите ви връзки. Бъдете благодарни на бившия си за тези уроци, защото са ви изградили като личност, като партньор, като характер.

Защото имате силата да продължите 

Независимо дали вие сте прекратили отношенията или сте били зарязани, раната в душата има нужда от време, за да се затвори. Колкото и да е трудно ще дойде момент, в който ще намерите сили да продължите. Задължително е да го направите, защото животът е твърде кратък, за да се живее в миналото.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време