Интимно

9 грешки, които двойките правят в първия месец от връзката

Прекалено рано е за тези неща

26.06.2018г. / 12 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога любовта връхлита толкова силно, че я бъркаме с обичта. Някои двойки правят грешки още в началото на връзката, които впоследствие помрачават щастието им и водят до раздяла.

Кои са грешките през първия месец от връзката, които разрушават отношенията ви?

Малки тайни за щастливи връзки 

Правите планове за далечното бъдеще

Влюбени сте до уши един в друг и сте толкова убедени, че никога няма да се разделите, че неусетно правите планове за бъдещето. Твърде рано е и това може да замъгли преценката ви дали изобщо сте един за друг.

Казвате „обичам те“

Често срещана грешка е бъркането на влюбването с любовта и обичта. Нужно е известно време, за да разберете дали наистина химията помежду ви е прераснала в обич. Необходими са ситуации, които да ви подскажат дали това е човекът за вас. Първият месец е крайно неподходящ момент да си казвате, че се обичате.

Говорите за сватба

Още не се познавате достатъчно добре, а вече говорите за брак? Това е голяма грешка, която може да помрачи връзката ви и да ви накара да вземете прибързани и в повечето случаи грешни решения.

Представяте гаджето на семейството си

Трябва да сте наистина сигурни в човека до вас, за да го запознаете с близките си. Те надали ще гледат с розови очила към него, затова има риск нещата да не протекат както ви се иска.

Разликите между любовта и отровната връзка

Купувате нещо заедно 

Друга грешка, която поставя в риск бъдещето ви, е купуването на нещо голямо заедно. Представете си, че теглите заем, за да си купите кола или за да си наемете апартамент, да не говорим за покупка на жилище. Скоро след това връзката ви може да се разпадне и да останете с огромен финансов проблем.

Говорите лошо за бившия си

Представете си какво лошо впечатление бихте направили, ако говорите с омраза за бившите си. Настоящият ви партньор може да не хареса начина, по който говорите, защото той издава отношението ви. Ако е твърде грубо, вероятността да го отблъснете е голяма.

Свързани статии

Искате пари

Не го правете през първия месец от връзката си, защото гаджето ви може да реши, че сте златотърсачка, която се интересува само от пари.

3 мита за романтичните връзки

Давате му ключ от вкъщи 

Още не познавате човека до вас достатъчно, за да го допускате в личния си интимен свят. Трябва да сте по-бдителни и да прецените внимателно кого допускате така близо. Първите 30 дни от връзката са крайно недостатъчни, за да направите тази преценка.

Да се появите пред работата му

Може да ви се струва романтично, но е прекалено рано за такива изненади. Има риск този жест да бъде разтълкуван погрешно. Но пък от друга страна ще си проличи дали се радва да ви види или иска да ви скрие от колегите си.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Мартин Гергов ( преди 3 години )
Статията е антиLOVE. Какви са тези измслени правила за Любовта-Обичта. Та Те са едно цяло! Ако от искрата не запалиш огън... нищо не става. Статията бих я квалифицирал като статия с бизнес насоченост. Любовта НЕ е бизнес!!! / Mr. 3Hours
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
ot dosta godini kazvam na edin i su6ti muj , 4e go obi4am i obojavam , govoria bez tulkuvania . ne me pritesniava 4e sum go dopusnala tolkova blizo do sebe si , niamam kakvo da kria i ne obi4am da luja . taka 4e sum otvorila du6ata si za tozi 4ovek . ne komentiram za hlapeto na koeto sum roditel .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар