Интимно

4 заблуди за секса, които пречат на удоволствието от него

Вижте съветите на секс експертите

04.07.2018г. / 15 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Мъжете мислят постоянно за секс!“ Кой е най-големият мит за секса, който сте чували? Този със сигурност е единият от тях. Митовете за интимността, за нашето отношение към нея, за удоволствията, които си доставяме с половинката, сякаш ни карат да бъдем погрешно информирани.

Вижте едни от най-често срещаните митове според секс експерти и защо не трябва да вярвате в тях.

Мит: Оргазмът е единствената цел по време на полов акт

Много хора приемат секса като изживяване, фокусирайки се върху достигането на оргазма, като същевременно пропускат да се наслаждават на това, което е преди него. Сексът е много повече, не го забравяйте. Сексуалната близост трябва да бъде нещо, което да ви провокира да изучавате взаимно с партньора си сексуалността си, да я разкривате все повече и повече всеки път.

Не са малко двойките, при които единият или двамата партньори не са доволни от сексуалните си преживявания, било то заради невъзможност за достигане на оргазъм, липса на добра стимулация, на сексуална игра, нежелание да чуем какво доставя удоволствие на другия и т. н.

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си

Ето защо е важно да обърнете внимание на комуникацията. Темата за секса и желанията ни не е нещо срамно. Разговаряйте с половинката, опитайте се да се разберете взаимно без да се налагате над другия.

Мит: Всички жени достигат до множествени оргазми

Някои дами могат да изпитат това удоволствие, но не всички. При някои чувствителността на клитора и влагалището след оргазъм е силна и не искат да бъдат докосвани отново, докато други жени се радват на това усещане и са щастливи за още. Повече за това как може да достигнете до множествен оргазъм може да прочетете тук.

Мит: Жените достигат до оргазъм само чрез проникващ секс

Повечето жени имат нужда от клиторно стимулиране, за да достигнат до кулминацията и според учени около 70% от тях изживяват клиторен оргазъм.

5 важни урока от Кама Сутра

Има значение в каква секс поза сте с партньора си, дали се стимулират едновременно клитора и G-точката. Винаги може да увеличите шансовете си за повече удоволствие като стимулирате определени ерогенни зони чрез секс играчка или да насочите партньора си къде бихте желали да ви докосва. Не забравяйте, че стимулирайки гърдите също може да достигнете до върховния момент. 

Свързани статии

Мит: Да не достигнеш до оргазъм е нормално

Сексът би могъл да е приятен и е съвсем нормално да не достигнеш до оргазъм, но не и ако се превърне в нещо постоянно. Колко често достигате до оргазъм? Правите лоша услуга на партньора си, като не споделяте какво в спалнята ви носи най-голямо удоволствие.

Когато става въпрос за достигане на максимално удоволствие от интимните ви моменти е важно да си споделяте. Пренебрегването на вашите желания няма да донесе нищо положително на взаимоотношенията ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Бела ( преди 3 години )
Години наред жената е била манипулирана и използвана за целите на мъжа. Едни са били използвани за домакини и продължаване на рода, други са правени ***, а трети са били слугини...Преди 12 години имах връзка с грозен програмист, който не желаех и нито веднъж не стигнах до оргазъм. След като се разделихме опитах с ръка и открих рая. Жената трябва да се отпусне и намери подходящ партньор, който желае и спре да мисли само за продължаване на рода и финансовата издръжка. За съжаление обществото все още е много бедно и просто, за да осъзнае, че трябва всеки да е финансово независим, за да може да разшири кръговете си и шансовете да намери това, което търси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
ako sa umoreni i dvamata za kakvo govorim togava ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар