Интимно

10 признака, че гаджето ви е патологичен лъжец

Отначало всичко изглежда просто перфектно

21.08.2018г. / 08 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки лъже. Някои повече, други по-малко. Някои целенасочено, други просто така, за спорта. Съществуват и „бели лъжи“, „благородни лъжи“, които изричаме, за да запазим нечии чувства, за да направим ситуацията по-благоприятна, за да не нараним някого. 

Причините хората да лъжат са наистина много. Някои обаче се открояват като патологични лъжци. Те просто са имунизирани срещу истината. Лъжат даже за най-малкото нещо. На тях не може да се разчита и лошото е, когато такъв човек е ваш партньор в любовта. 

С какво най-често се издават лъжците

Ако се съмнявате или подозирате, че гаджето ви е патологичен лъжец, вижте признаците.

1. Хващате го да казва уж невинни лъжи на другите.

Странно е как патологичните лъжци лъжат без причина. Те го правят винаги, когато могат. Защо? Просто защото могат и защото не изпитват нужда да са искрени. В някои случаи става дума дори за клинична диагноза. 

2. Разказвал ви е истории, които във времето са се доказали като неверни.

Лъжците не се интересуват от реалността. Те създават имагинерни светове в съзнанието си. Понякога дори сами си вярват. Украсяват истории, измислят несъществуващо случки, които разказват с такава убеденост, че човекът срещу тях не изпитва грам съмнение в истинността им. С времето обаче разкривате измислиците и започвате да подреждате пъзела. 

3. Много хора ви предупреждават за него.

Ако сте заслепени от любовта е нормално да не виждате патологията в поведението на партньора си. Околните обаче не са заслепени от чувства и могат да забележат парадоксалните лъжи. Вслушайте се в тях, ако чувате предупреждения от няколко човека. 

4. Историите му се променят непрекъснато.

Започнали сте да го хващате в несъответствия. Казвал ви е нещо, след това то се променя, отначало малко, впоследствие драстично. Това е един от сигурните белези на патологичните лъжци. 

5. Извиненията, които прави, нямат никакъв смисъл.

Забелязвали ли сте как лъжците смесват извиненията си, лъжите си и всичко, свързано с техните оправдания? Самите те се оплитат в историите си и губят нишката на онова, което са казвали в миналото. 

6. Много е трудно да го откриете.

Патологичните лъжци често са неоткриваеми. Те не вдигат телефона си, затварят, казват ви, че са на среща или ще останат до късно в офиса, а всъщност нищо от това не е вярно. 

Как да разберете дали той е искрен с вас?

7. Отначало всичко изглежда просто перфектно.

Върнете лентата назад. В началото на връзката ви той е бил отдаден. Отделял ви е огромно внимание. Засипвал ви е с комплименти, подаръци, романтични вечери. Грабнал е вниманието и любовта ви. Сега е време за истинската му същност, която се спотайва под тази повърхност. 

Когато нещата изглеждат прекалено идеални, човек наистина трябва да има едно наум.  

Свързани статии

8. Той винаги иска да е център на внимание.

Маниакалното търсене на светлините на прожекторите е белег на несигурност, характерна за неискрените хора. Те маскират тази своя несигурност, преследвайки това да са заобиколени с вниманието на много хора, което обаче предполага не дотам задълбочено внимание от страна на по-близките. В колкото по-голяма компания си, толкова по-малко се предполага, че ще се стигне до задълбоченост в отношенията, нали?

9. Започвате да забелязвате, че самочувствието му всъщност е много ниско.

Цялото това патологично скриване на истината от страна на тези хора е неистов опит за прикриване на безкрайно ниско самочувствие. Необходимо е известно време, докато човек се усети за какво всъщност става дума. 

7 вида вредни личности, от които не се нуждаете

10. Каквото и да се случи, не можете да го накарате да признае лъжата си, дори след като сте го хванали.

Той върти, суче, продължава да поддържа тезата си, изменя я на 360 градуса, опитва се да ви убеди, че не сте го разбрали и че уж е казал точно това, което сега казвате. И всичко това само и само да не си признае, че лъже. За патологичните лъжци признаването на поражението е равно на самоубийство. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 5 години )
Всички лъжат и който казва, че никога не е лъгал - лъже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 5 години )
Свободно време