Семейство

7 вида вредни личности, от които не се нуждаете

Хората, които винаги са жертва

08.06.2015г. / 12 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Така наречените токсични личности винаги имат отрицателно въздействие върху нас. Те създават една стресова ситуация, която демотивира и нарушава енергийния баланс около нас. Как да ги разпознаем? Не е никак трудно. Вижте следващите типажи и се опитайте да ги избягвате.

Тези, които постоянно ви осъждат

За този тип хора е характерно, че винаги ще намерят начин да ви критикуват. За вас ще отнеме време да им обясните всички факти и подробности, но осъдителните личности винаги идват с техните заключения, преди да се запознаят с цялата информация. Те не са добри комуникатори.

Завистниците

Когато се стремите към успеха, пътят няма да бъде лек. Ще има върхове и спадове и тогава ще се нуждаете от поддръжници. Казват, че истински са тези приятели, които могат да се зарадват на успехите ви. Помислете колко такива приятели може да преброите около вас. От другата страна винаги има някои завистник, който смята, че той, а не вие заслужавате успеха.

Лъжците

За да бъдете успешни, трябва да се обграждате с други успешни хора, на които можете да се доверите и да разчитате, че ще бъдат до вас. Когато насреща си имате лъжец, никога не знаете дали той е искрен с вас или не, а лъжата действа изтощаващо.

Клюкарите

Клюкарите като профил много се доближават до лъжците. Те не се замислят върху това как представят информацията. Не знаят как да отделят фактите от спекулациите. Погрешно предадената информация може да създаде редица неприятности както и една отрицателна среда около вас.

Хората, които винаги са жертва

Жертвата винаги се извинява и търси виновник за грешките, които допуска. Това са възможно едни от най-токсичните личности, които е добре да не бъдат част от вашия живот. Те не поемат отговорности, винаги сочат с пръст към някой друг. По този начин се нарушава нормалния работен климат.

Отрицателно настроените

Наричат ги енергийни вампири, защото винаги, когато са в обкръжението на човек, който гледа положително на живота, успяват да нарушат енергийния му баланс. Отрицателните личности никога няма да ви подкрепят или поздравят за успехите ви.

Свързани статии

За тях светът е съставен само от сиво и черно. Не забравяйте, че негативните им мисли могат да се отразят зле на вашата мотивация и да попречат да развиете потенциала, който имате.

Тези, които се стремят винаги да упражняват контрол

За успешния бизнес е изключително важно да работите с хора, които спазват йерархията, следват инструкциите за работа, зачитат останалите членове от екипа. Ако в екипа си имате хора, които поради някаква причина се опитват да упражняват натиск и контрол върху колегите ви, елиминирайте ги.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
NADIA5306 ( преди 8 години )
MILI4KA MILA ETO MOIAT SAVET;DISTANCIRAI SE OT ZLITE XORA.PROSTO GI ZAREJI.TO4KA.TE NE SA STASTLIVI,TE SA NESTASTNICI=TO4KA S TEX.V NISTO NE IM VARVI .TE SA SAMONADEIANI I ZABLUDENI.OSTAVI GI DOBROTO RANO ILI KASNO POBEJDAVA.USPEX MILA. ZNAM 4E TI STE ME POSLUSAS.OPITAI I MI PISI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Мила ( преди 8 години )
Хубава статаия, но как се елиминират зли хора? Напротив на такива хора им върви винаги, щастливи са когато тормозят другите, всички ги е страх от тях (заради скандали, връзки и тормоз от тяха страна върху този, който не им се подчинява) и винаги са ОК. И в къщи и във всичко им върви. Останалите са нормални, готини но злото винаги побеждава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар