Интимно

Неща, които привличат като магнит мъжете и жените

Алтруистичното поведение е едно от тях

18.03.2019г. / 15 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Какво може да ви накара да се почувствате привлечени към някой/някоя мъж/жена? Алтруистично поведение, размер на обувките, цвят на очите, леко набола брада? Вижте до какви изводи са стигнали учени в различни проучвания свързани с привлекателността.

Изражение на лицето

През 2011 г. учените се опитват да разберат какви изражения на лицето привличат мъже и жени към противоположния пол. В проучването участват 1000 човека, на които са били показани снимки на хора с напълно различни емоции. Оказва се, че мъжете са по-привлечени от щастливо изглеждащи жени, които се усмихват, чийто поглед грее. От друга страна, дамите предпочитат мъже с горделиви лица.

Език на тялото

Всеки от нас познава поне по една личност, която е мудна, говори бавно, сякаш не излъчват живот.

През 2016 г. учени наблюдавали хора по време на бързи срещи (speed dating). От наблюденията им се оказало, че и двата пола предпочитат партньор с активен език на тялото, тъй като това ги прави по-привлекателни.

Какво чувства една жена, когато срещне идеалния мъж

Подобна външност

Колко често виждате двойки, в които единият от партньорите е много по-малко привлекателен от другия? Вярвате или не, това не се случва често. Мъжете и жените са по-склонни да избират партньор, който е почти толкова привлекателен, колкото и те самите.

Но хората, които са по-привлекателни, са склонни да бъдат по-придирчиви и по-дълго време търсят атрактивни партньори. Разбира се те го правят подсъзнателно.

Миризма

Всяка плът има своя аромат. Този аромат, както и парфюмът, който си слагаме, може да привлече или отблъсне представител на противоположния пол. И въпреки факта, че миризмата на чесън унищожава романтичната атмосфера, храната може действително да бъде полезна за мъжете.

Учените откриват, че жените са привлечени от миризмата на мъже, които са яли чесън. Ароматите, които пък привличат мъжете са на понички, пуканки.

Свързани статии

Сходство с родителите от противоположния пол

Знаете ли, че жените често са привличани от мъже, които имат същия цвят на очите като бащите си. Същото важи и за мъжете. Те често избират жени, които приличат на майките им. Разбира се, това правило невинаги работи. Но хората с подобни прилики имат повече шансове за успешна връзка.

Секс игри, с които в леглото никога няма да ви е скучно

Коса

Мъжете са привлечени по-често към жени с дълги коси. Според учените това се дължи на еволюцията. Защото, ако една жена има дълга коса, тя расте бързо, така че тя вероятно е достатъчно здрава, за да му роди дете.

От друга страна, за жените дължината на косата няма толкова голямо значение при избора на партньор.

Снимки: Reuters

Коментирай
2 rate up comment 6 rate down comment
а ( преди 5 години )
защотослед като роди жената се интересува единствено от децата симъжа го има за прислужникгледа да им уреди *** децата лек животда прередят останалите, въпреки че са *** и поссредственитова е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 5 rate down comment
един там ( преди 5 години )
А ти що си мислиш, че много ги интересуват децата. Те са само начин да вържат богаташа и евентуално, ако реши да им бие шута да могат да го притискат и шантажират. Те си гледат животеца и мислят само как и какво да си купят. Децата са им средство да задържат златната рибка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
дабе ( преди 5 години )
ЗА ВТОРОТОраждат им се деца тъъпи, глупапави и болнави тюююфлеци като бащите имот които нищо не ставакакъв е смисъла на парите имразбират го но късно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар