Интимно

8 неща, които се случват в тялото, когато спрете секса

До какво води тази промяна

13.06.2020г. / 20 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съществуват много причини, поради които на човек му се налага да спре със секса за известно време. Някои са съзнателни, други са следствие от редица обстоятелства. Без значение дали сте скъсали, нямате партньор от дълго време, работите до късно в офиса или страдате от някакво заболяване, понякога можете да се окажете без интимни ласки твърде дълго.

Неминуемо в тялото настъпват промени, когато човек спре секса. Някои са отрицателни, но има и положителни. Ето ги и тях.

1. Може да се чувствате напрегнати и стресирани.

Сексът помага да се отпуснете и да освободите парата, натрупана в ежедневието. Когато правите секс се освобождават ендорфини и окситоцин – вещества, които намаляват стреса. Намалите ли секса, намаляват и те.

Какво се случва в тялото ви, когато пиете вода с мед

2. Може да станете по-податливи на вирусни инфекции.

Един от положителните ефекти на секса е стимулирането на имунната система. Когато не правите секс дълго време, имунните защити могат да намалеят и да се разболявате по-често от вирусни и бактериални инфекции.

3. Рискът от полово предавани болести намалява.

Ето една положителна страна на въздържанието. Когато не правите секс сте защитени от заболявания, предавани по полов път. И тъй като тези заболявания могат да засегнат не само половата система, но и други системи, така сте по-защитени от болести на отделителната система, пикочните пътища, червата.

4. Несигурността във връзките може да се увеличи.

В зависимост от това колко дълго не сте правили не само секс, но не сте и имали връзка, неувереността ви може да се влоши. Нивата на щастие намаляват, а тези на стреса се покачват. Възможно е да се развият и депресивни симптоми.

Коментирай
11 rate up comment 5 rate down comment
Aneta ( преди 5 години )
Mnogo plusove propuskate.--risk ot poludiavane zaradi contact s degradiral *** namaliava.--nervnata sistema se uspokoiava,niama go riska ot izneverite s maloumni Kuma Lisi.i t.n. Vie go dopalnete.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар