Интимно

Ако партньорът ви е приятел с бившата, какви въпроси да му зададете?

Кога има повод за притеснение

09.10.2018г. / 16 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Темата за бившите винаги е противоречива. Различните хора приемат по свой начин отношенията с предишните си партньори, както и тези на настоящата си половинка. Някои не одобряват злобливото говорене с омраза към бившия/ бившата от страна на партньора си, защото се питат дали не е прекалено и дали и тях не ги очаква същото след евентуална раздяла.

Прекалено близките отношения с бившите също биха били проблем за някои хора. Ако с половинката ви сте разкрепостени личности и нямате нищо против да общувате с бившите си, стига да сте в добри отношения, това е ОК. Но ако виждате, че партньорът ви е в твърде близки приятелски взаимоотношения с някогашната си любов и това ви притеснява, трябва да говорите за това.

Митове, в които вярваме, връщайки се при бившия

Кои са въпросите, които трябва да му зададете?

1. „Бившата ти знае ли за мен?“

Дори да нямате абсолютно никакви притеснения, че половинката ви поддържа приятелски отношения с бившата си, все пак е необходимо да го подпитате дали е споменавал за настоящата си връзка с вас пред нея. От отговорът му или от липсата на такъв, както и от това дали увърта или не ще разберете къде сте вие в неговия живот и дали поддържането на приятелството с бившата не му оставя някаква врата.

2. „Кой с кого скъса?“

Отговорът на този въпрос няма да ви разкаже цялата история, разбира се, но ще ви помогне да добиете представа за това какво отношение има половинката ви към връзките, как разсъждава, какво одобрява и какво не е склонен да приеме.

Начинът, по който са приключили връзката си също е от значение, стига да получите искрен отговор, който да не ви подведе в съставянето на мнение.

3. „Колко сложни са били нещата?“

От отговора му ще разберете какво всъщност за него е сложно и дали се отказва прекалено лесно от отговорност. Например, ако е скъсал с бившата си, защото тя е искала да се оженят и да имат дете, а той не се е чувствал готов, това може да ви подскаже дали той е склонен да поема отговорност и да се отдава на партньора си в истинския смисъл на думата.

4 неща, за които да сте благодарни на бившия

4. „Какво чувства към теб бившата ти?“

Важно е да си изясните дали половинката ви и бившата му са приятели или има нещо повече. Дори той да не ви дава поводи за притеснения, ситуациите могат да обърнат нещата в нейна полза. Бъдете честни един към друг, защото неведението и съмнението ще разрушат връзката ви, дори да са наистина безпочвени.

5. „Какво ти дава приятелството с бившата?“

Няма как да не се запитате дали има нещо във вас, което му е недостатъчно и което търси в предишната си половинка. Понякога бившите партньори остават приятели, защото са имали дълга история заедно, преплели са животите си, с тях са се появили много хора, които обичат и с които поддържат връзка след раздялата, още повече ако имат деца заедно.

В такива случаи подкрепата и разбирането от ваша страна би било плюс. Но ако причината да поддържат приятелство е друга, най-вече емоционална, червеният флаг за вас е вдигнат и трябва да го изясните.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
otva sa temi za li4en razgovor ako ima s kogo da bude proveden ,a ne za ob6to spodeliane . ne se mesia v takiva otno6enia. govoria bez tulkuvania. ima muj kogoto obojavam i 4akam , taka 4e temata biv6i izob6to ne me zasiaga.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар