Интимно

Какво да направите, ако сте готови да опитате отново след изневярата му

Запитайте се дали прошката ви е правдоподобна възможност за вас

20.10.2018г. / 07 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Доверието е фундаментът за една връзка. Трудно се изгражда, понякога изисква много време, а се губи толкова лесно. Няма как да изградим интимност (която не включва секс) и романтика, ако не можем да се доверим напълно на партньора си. Тъй като не сме идеални, всеки може да допусне грешка, като това да изневери.

Тогава изграденото доверие се пропуква. Не е лесно да простиш. Ако сте преживели изневяра, но искате да дадете втори шанс на половинката си, вижте няколко съвета.

Не се ангажирайте с каквито и да е комуникации, докато не почувствате, че може да контролирате емоциите си.

След изневяра чувствата ни са наранени. Предателството ни прави изключително уязвими. Преди да пристъпите към разговори с партньора, дайте си време, за да се успокоите и да избистрите мислите си.

11 неща, които трябва да започнете да правите още сега

Отделете се за известно време от връзката си.

Понякога за да получите по-добра представа за ситуацията си, ще трябва да направите крачка назад, поне за малко. Не се страхувайте да поискате време, в което да премислите всичко, което е станало. Също така се замислете върху това какво научаваме, когато някой ни изневери.

Какво може да разберете по това как Той се целува

Запитайте се дали прошката ви е правдоподобна възможност за вас.

След като премислите добре нещата е важно да се съсредоточите върху това дали е възможно да простите. Понякога хората могат да се окажат неспособни да прощават и това е напълно нормално. Ако и с вас е така, не се насилвайте за втори шанс на връзката ви. Няма как да поставите ново начало, ако не сте готови да простите.

Свързани статии

Опитайте се преди всичко останало да изградите приятелски взаимоотношения.

Много двойки правят грешката след изневяра веднага да се съберат да съжителстват заедно, секс за сдобряване... Няма как да се върнете в тези взаимоотношения, сякаш нищо не се е случило. Ще трябва да поставяте основите отначало. Опитайте се да изградите приятелски взаимоотношения. Трябва време и търпение, ако за вас е важно да дадете на партньора си втори шанс.

Приемете факта, че и двамата ще трябва да поемете отговорност.

След изневярата ще обвинявате половинката си непрекъснато. Няма да ви липсва изкушението постоянно да го карате да се чувства виновен за това, което е направил. Дори и вие да нямате вина за това, че са ви изневерили, не може постоянно да натяквате за изневярата. Ако искате да опитате отново, отговорността за връзката е и за двама ви, работете като екип.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 5 години )
Изневяра и да изчезва. Ако остане ще трябва да се задоволи само с присъствие. Секс - абсурд. Започвам да си търся партньор. Не за брак, а за компания. За секс - ***. Това не е отмъщение, а нов начин на живот. Така е справедливо и разумно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време