Интимно

10 грешки, които двойките правят още на първата година

Стартът на брака е от значение за бъдещето му

07.05.2019г. / 10 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

6. Замитате проблеми под килима.

Както е важно да не се карате за глупости, също така е важно и да не се правите, че проблемите не съществуват. Те няма да се решат от само себе си, а с обсъждане и действия.

7. Не си задавате ясни граници.

Това е често срещана грешка при младите брачни двойки, особено които имат връзка от по-дълго и се познават добре. Те разчитат на познанията си един за друг, които да ги крепят. Граници обаче са нужни, за да запази всеки партньор личността и идентичността си в целостта на връзката.

Свързани статии

8. Опитвате се да имате бебе веднага.

Не бързайте с тази задача. Тя ще се случи все някога. Често прибързването със създаване на поколение води до напрежение във връзката. В началните етапи от брачния живот е важно да се установят основите на новото начало, за да бъде връзката по-силна и здрава. Децата са нейно естествено продължение.

25 тайни за щастлив брак

9. Не говорите за финансите си.

Парите са основен проблем в повечето семейства, независимо дали са в недостиг или излишък. Харчовете и задълженията са тема, предизвикваща неразбирателства в много брачни двойки, затова е добре да се обсъжда навреме. Установете ясни правила относно парите в семейството, за да избегнете тези проблеми.

10. Забравяте малките жестове.

Комплиментите, нежните думи, прегръдките, закачките не трябва да остават в миналото. Това, че сте се оженили не означава, че това е краят на романтиката между вас. Не спирайте с малките жестове, за да бъде бракът ви още по-здрав и изпълнен с любов.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )