Интимно

5 неща, които помрачават щастието в брака

Грешки, за които бихте искали някой да ви предупреди

23.11.2018г. / 15 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дори да се познавате добре, дори да имате щастлива връзка от години, когато встъпите в брак, нещата невинаги са толкова лесни. Бракът е преди всичко отговорност и внимание към партньора. Много грешки могат да бъдат допуснати, някои от които фатални за хармонията във връзката.

Ако човек знае предварително кои са някои от най-разрушителните грешки в брака, ще се предпази от допускането им. Разрухата идва бавно и методично, а когато осъзнаете, че искате да върнете нещата назад, вече е късно.

10 забавни факта за брака

Кои са грешките, за които никой не ви казва, че задължително трябва да избягвате?

Осъждане

Когато постоянно съдите някого, той инстинктивно се отдръпва. Не очаквайте да прояви висша форма на мъдрост и да си вземе поука от вашите думи, да се промени тотално по начина, по който вие искате и така да сте доволни и щастливи. В живота се случва тъкмо обратното. Партньорите се отдалечават един от друг, а сближаването им става все по-трудно въпреки опитите.

Отбранителна позиция

Винаги ли заемате позицията на жертва, когато се карате? Тръшкате ли се? Мрънкате ли, вместо да поемете вината си, ако имате такава? Това поведение изтощава изключително много партньорите и наистина може да доведе до срив в отношенията. Дори да се научите да приемате критиките с времето, ситуацията може да не се подобри. Вместо това можете да действате превантивно и да избягвате подобно поведение.

Борите се за надмощие

Това е един от най-големите проблеми на всички хора. Когато спорите с партньора си или се опитвате да му покажете, че го превъзхождате, вие потискате егото му. Истинската причина да го правите е несигурността ви, а не неговата. Направете крачка назад. Преглътнете егото си. Не се опитвайте винаги да сте по-добрата, по-умната, винаги правата. Полезно е за брака.

6 признака на нещастния брак

Подценяване

Подценяването на партньора също е механизъм за сриване на брака. Ако непрекъснато показвате недоверието си във възможностите му, подигравате се на мечтите и усилията му и не заставате зад намеренията му, обявявайки ги за глупави и безсмислени, с брака ви е свършено и то вероятно още на първата година.

Съсредоточаване върху отрицателните черти

Всеки човек е изтъкан от добри и лоши черти на характера. С годините и опита те се променят. Важно е да обръщате внимание на добрите, вместо да наблягате единствено върху лошите. Ако партньорът ви критикува постоянно вероятно ответната ви реакция ще е подобна на неговата. Затова не искайте от другите да реагират по начин, който вие самите не бихте използвали. Намирайте време за похвали. Показвайте на партньора си, че одобрявате думите и действията му, когато има нужда от това.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
хаха ( преди 5 години )
99% от жените винаги се борят за надмощие и никога не отстъпват дори и за дребни неща ... а после що ги оставили рев... много смотан бил ама реве за него докато не хване друг шаран
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )