Интимно

Какъв е омега мъжът?

Силно се отличава от алфа типажа

23.01.2019г. / 14 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че жената е тази, която избира мъжа до себе си. Различаваме два типа мъже. Едните са алфа, а другите бета. Но забравяме, че има и трети тип и това е омега мъжът. Докато алфа типът иска винаги да изпъкне от тълпата, да демонстрира сила, влияние, интелект, бързина и това донякъде е хубаво, жените сякаш се нуждаят от нещо по-различно.

Някой който да види тяхната уникалност, някой който да се чувства удобно в собствената си кожа, без да се опитва да остане сам под светлините на прожекторите. Как да разпознаем омега мъжът?

Той предпочита да бъде сам

Омега мъжете обикновено са интровертни типове. Освен че не искат да бъдат в центъра на вниманието в големият поток от хора, тълпите ги карат да имат нужда да презаредят емоционално. Те са си самодостатъчни, но това не означава, че не ценят добрата компания.

Какво мъжете не обичат да споделят според зодията им

Той управлява събитията

Един омега мъж може да разпознаете по това, че не манипулира нещата за своя собствена изгода. Вместо това просто позволява на нещата да бъдат такива, каквито са. За него няма смисъл да се бори за нещо, което не го интересува. Докато алфа мъжът се съревновава за най-доброто място, омега доволно гледа.

Излъчва спокойствие

Омега мъжът излъчва спокойствие, сигурност, което го прави и толкова привлекателен. Чувствителен към нуждите на другите, той е готов да ви изслуша, когато имате нужда да говорите, да ви направи релакс масаж без да го молите затова, да гледа с вас любимия ви филм, дори и да не го харесва.

Защо привличате погрешни мъже в любовта?

Винаги любезен към другите

Той е там винаги, за да подаде ръка, защото му доставя удоволствие да помага на другите. За омега мъжът е характерно това, че той е любезен с всички, дори и с тези, които не му допадат. Няма да покаже неприязън, агресия, остава дипломатичен.

Свързани статии

Емпатична личност

Тъй като не е фокусиран върху това да привлича на всяка цена вниманието към себе си, омега мъжът успява да се постави в обувките на другия. Емпатичен, понякога може да не изглежда като реален, защото въпреки социалния си статус не би се държал високомерно и не би афиширал с материални придобивки. Би откликнал на поискана помощ, но би и предложил такава.

Не изпитва нужда да напомпа егото си

Докато алфа мъжете търсят винаги начин да напомпат егото си, хвалят се с постиженията си, материалния си свят, обожателките си, омега мъжете нямат нужда от това. Те са истински, знаят своите възможности, говорят с постиженията си, с действията си към другите и се чувстват спокойни и удовлетворени.

Коментирай
Здраве и красота