Интимно

Ако искате да сте щастливи, не очаквайте тези 5 неща от другите

Най-вече от половинката си

11.02.2019г. / 11 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Думата „очакване“ присъства непрекъснато в нашето съзнание. Очакваме любовта, очакваме щастието да ни връхлети с всичка сила, очакваме повишение, очакваме страхотна кариера. Очакваме да срещнем идеалния партньор, от когото очакваме да е просто перфектен във всяко едно отношение.

С всички тези очаквания ние всъщност се отдалечаваме все повече и повече от щастието. Вместо него в живота ни присъства разочарованието. Хубаво е, дори е полезно човек да има своите очаквания и стремежи, които да го водят напред, но също толкова добре е те да са реалистични. В противен случай ще бъдете винаги нещастни.

Очакванията, които имаме, са формирани от предишния ни опит, постиженията, загубите, преживяванията, неуспехите, щастливите мигове, болката – всички неща, през които сме преминали.

Защо затваряме очи докато се целуваме и правим любов

Ето защо трябва да преоценим нагласите си и да спрем да очакваме от другите да са перфектни. Това важи не само за общуването с близки, приятели и колеги, но най-вече за интимните ни партньори.

Кои са 5-те неща, които трябва да спрете да изисквате от партньорите си, за да сте щастливи?

Да са перфектни

Съвършенството е недостижимо за човешките същества. Бъдете наясно с това. Ако очаквате от партньора си да е перфектен във всичко, най-вече в отношението и грижата си към вас, то вие самите трябва да сте безупречни в това отношение.

Много често забравяме какво можем ние самите да предложим в общуването си с половинките си. Вглъбяваме се единствено в собствените си нужди, забравяйки, че когато изискваме нещо, трябва да отговаряме със същото.

Да прекарват цялото си свободно време с нас

Когато връзката става все по-сериозна с времето, почти всеки човек започва да очаква от партньора си по-дълбока всеотдайност. За да не нарушите хармонията помежду си е важно да осъзнаете, че любов не означава да сте залепени един за друг в свободното си време. Важно е да си давате пространство, да можете да подишате поотделно. Нормално е всеки от партньорите да се нуждае от свободно време само за себе си.

Свързани статии

Да сте много близки от самото начало

Някои хора правят грешка, като се опитват да превърнат връзката си в мечтаното интимно партньорство още от самото начало. Това пришпорване в повечето случаи не води до нищо добро. Дори половинката ви може да се отдръпне. Процесът на сближаване е бавен и постепенен и именно това го прави ценен.

10 тайни на двойките, които остаряват заедно

Безупречна връзка

Мечтаете за хармония и щастие, за пълно разбирателство и съгласие по всички теми? Всеки мечтае, но колкото по-скоро слезете на земята, толкова по-щастлива ще е връзката ви. Независимо какви са очакванията ни, реалността почти никога не е безоблачна. Ако приемете това и прецените дали обичате партньора си на фона на недостатъците му, ще бъдете истински щастливи.

Вашият партньор може да реши всичките ви проблеми

Напълно нереалистично е да очаквате от половинката си да мисли и действа вместо вас. Важно е да разчитате на неговата подкрепа, но е не по-малко важно да поемате инициативата в свои ръце, когато това се налага.

Коментирай