Интимно

10 неща, които мъжете ценят повече от „обичам те“

Как да им покажете любовта си

30.03.2019г. / 20 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои мъже имат нужда да чуват с ушите си признанието „обичам те“, но много от тях всъщност предпочитат половинките им да показват любовта си по специален начин. Да признаеш вербално любовта си е също толкова важно като да я покажеш с действията си. Вижте кои жестове на обич мъжете оценяват повече от „обичам те“.

Вашето специално внимание

Отделяйте време на партньора си. Изслушвайте го, когато ви споделя нещо. На вечеря избягвайте да ровите в телефона си, правейки се, че го слушате. Вместо това отделете време да общувате пълноценно. Ако партньорът ви усеща, че е приоритет за вас, това означава много за него.

Проблеми във връзка, които и най-силната любов не може да преодолее

Носете роклята, която харесва върху тялото ви

Без значение от колко време сте заедно е важно да не спирате да се обличате по начин, който впечатлява половинката ви. Мъжете възприемат предимно с очите си. Външният ви вид и желанието ви да му се харесате означава много за него със сигурност.

Пригответе му любимото ястие

Най-добрият начин да спечелите и задържите сърцето на мъжа е да го глезите с вкусни ястия, които са му любими. Направете го най-щастливия мъж на света – отделяйте време да му приготвяте ястията, които обича. Това е вашият начин да кажете „обичам те и искам да се чувстваш добре“.

Грижете се за себе си

Хранете се здравословно, тренирайте редовно, опитвайте се да намалите стреса. Така ще запазите не само фигурата си привлекателна, но и ще се погрижите за здравето си. Това е един прекрасен начин да покажете на любимия си, че обичате както себе си, така и него и правите всичко възможно да сте по-дълго време заедно, казва в интервю пред womansday.com доктор Майк Доу, брачен специалист и психолог.

Насърчавайте го да отделя време и за себе си

Обикновено жените нямат притеснения да поискат малко време за себе си, да излязат по магазините, да се видят с приятелки или да отидат на фризьор. Докато много мъже имат скрупули да поискат това така ценно време за себе си. Партньорът ви няма да се съмнява в любовта ви, ако го насърчавате да се вижда с приятели, да играе на любимата си игра или да се среща с колеги на приятелски футболен мач например.

Правете му комплименти

Не само жените имат нужда от комплименти, за да се чувстват красиви и привлекателни. Много мъже полагат доста усилия за външния си вид. Награждавайте ги с комплименти и похвали.

Искайте съвета му

Мъжът ви иска да се чувства важен, мнението му да се цени и да усеща, че за вас то има значение. Когато се нуждаете от мнение или съвет, не се колебайте да ги поискате от него. Търсенето на помощ от любимия го кара да се чувства така сякаш има важно място във вашия живот.

Правила за повече здраве, любов и щастие през новата година

Свързани статии

Благодарете му за малките неща

Женският мозък е устроен така, че да може да мисли за много неща едновременно, докато повечето мъже се съсредоточават върху една задача преди да подходят към следващата. Това не е някакъв недостатък, а просто еволюционна особеност. Затова доста жени проявяват раздразнение, когато половинките им забравят да вземат децата от детска градина, да купят онова, за което са ги помолили или да се сетят да вземат палтата от химическото.

Когато обаче партньорът ви се старае да оправдае тези малки очаквания, благодарете му. Всеки малък жест в ежедневието значи много.

Давайте му голяма прегръдка

Вместо да го целувате набързо и дежурно сутрин преди да излезете за работа, давайте му голяма прегръдка. Тя действа дълбоко подсъзнателно и показва много повече обич, отколкото предполагате.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
анонимна ( преди 5 години )
не внушавайте подчинение - никой роб не е щастлив, освен ако е умствено изостанал......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
*** ( преди 5 години )
3 rate up comment 3 rate down comment
titia ( преди 5 години )
nadiavam se da go iska mujut , kogoto obojavam - edin prekrasen goliam bliznak , i da ne tulkuva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар