Интимно

10 признака, че имате връзка с неподходящ човек

Когато щастието е само представа

28.02.2019г. / 14 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лесно е да останеш във връзка, когато не знаеш какво ти предстои. С всеки изминал ден виждаш някакви недостатъци у партньора си. Казваш си, че и ти не си съвършен/а, всеки има добри и лоши черти от характера. Приемаш го какъвто е и се надяваш с времето да се промени. Понякога решаваш да останеш във връзката, защото изпитваш комфорт и сигурност. Свикнал/а си с положението си и се страхуваш да останеш сам/а.

Каквато и да е причината да поддържате една връзка, в която не се чувствате особено добре, вижте признаците, че сте с неподходящия човек. Това вероятно би бил отговорът на въпроса защо не сте щастливи.

1. Примирявате се с представата си за подходящ партньор.

Осъзнавате, че отношенията ви не са изградени на базата на дълбока любов или някакви споделени ценности, дори уважението помежду ви е възможно да куца, но все пак смятате, че сте с партньор, отговарящ на някои от критериите ви за „подходящ“. Затова сте склонни да се примирявате с това, което имате. С течение на времето обаче ще се чувствате все по-нещастни.

Признаци, че не желаете доживотен партньор и защо това е ОК?

2. Партньорът ви е най-острият ви критик.

Важно е човек да получава критика от близките си, най-вече ако тя е градивна. Така помагаме на личността и характера си да израснат и да се усъвършенстват. Когато обаче критиката е непрекъсната, неоснователна и дребнава, това е по-скоро емоционално потисничество, отколкото подкрепа.

3. Не споделяте сходно чувство за хумор.

Способността да се забавлявате заедно дори с дребни шегички е многозначителна. Партньорите, които се намират в хармонична връзка, почти винаги споделят сходно чувство за хумор и не се налага да обясняват шегите си.

4. По-влюбени сте в представата си за партньора си, отколкото в истинското му аз.

Изградили сте си начин, по който да оправдавате всички недостатъци на партньора си, особено онези, които ви касаят пряко и ви карат да се чувствате зле. Обичате или по-скоро се убеждавате, че обичате партньора си какъвто е, а всъщност се заблуждавате, защото гледате с розови очила на представата си за него.

Как да превърнете приятел в интимен партньор

5. Не сте добре приети в семейството му.

От гледна точка на дългосрочната връзка или създаването на семейство с партньора ви е важно неговото семейство да ви приема добре, както и вашето него. Ако това не е така в бъдеще със сигурност ще възникнат проблеми.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
vsi4ko ima v jivota , taka 4e purvo razmisliam i posle kazvam kakvoto triabva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време