Интимно

4 причини да мастурбирате по време на месечния цикъл

По-силни и продължителни оргазми

07.04.2019г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мастурбацията е нещо напълно нормално. Акт, който ни позволява да опознаем себе си, желанията си и това да направим сексуалния си живот по-интересен. Процес, който на физиологично ниво има редица ползи за здравето, дори по време на месечен цикъл.

През онези дни от месеца, донякъде има разлика във физическите и емоционални усещания при всяка жена. При някои дами желанието за секс и мастурбация е завишено. Вижте 4 добри причини да мастурбирате по време на менструация.

Оргазмите могат да облекчат менструалните спазми

Това е съвсем вярно. Както когато правите секс по време на месечен цикъл, така и мастурбацията през този период може да бъде вашият естествен начин да облекчите спазмите. По време на мастурбация се увеличава кръвният поток към гениталиите, което намалява неразположението и дори главоболието.

5 причини да правите секс по време на цикъл

По-силни и продължителни оргазми

По време на месечния цикъл вагината може да е малко подута и по-чувствителна от обикновено. Притокът на кръв към половите органи, както и промените в хормоните естроген, прогестерон и тестостерон играят важна роля в интензивността на женския оргазъм.

По време на менструацията нивата на естроген се повишават, а нивата на прогестерона намаляват, което води до повишаване на тестостерона. Когато неговите нива са завишени се регулира сексуалното желание, което вероятно е причината много жени да се чувстват по-възбудени през тези дни от месеца, а оргазмите да са по-интензивни.

4 упражнения, които повишават либидото

За повече самочувствие

Щастието и увереността са тези, които ни карат да се чувстваме в равновесие със себе си, да имаме самочувствие, нали? По време на месечен цикъл обикновено сме раздразнителни, не се харесваме особено, понякога ни се плаче...

Един от най-приятните начини да повишим нашата увереност е мастурбацията. Това успокоява мозъка ни и той секретира повече ендорфини, допамин и окситоцин, които ни помагат да се чувстваме щастливи и в баланс със себе си.

5 причини да правите повече сутрешен секс

По-добър сън

Мастурбацията по време на менструация може да ви помогне да заспивате по-бързо и сънят ви да е пълноценен. Оргазмите помагат на тялото да синтезира повече ендорфини, които ни карат да се чувстваме приятно и по-сънливи.

Коментирай
Свободно време