Интимно

6 вида изневяра, които се срещат в почти всяка връзка

Различни от секса

12.04.2019г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво точно представлява изневярата? За много хора това означава те или партньорът им да имат сексуални взаимоотношения с друг. Докато това е сексуална форма на измяна, има и други форми на измама и изневяра, които нямат общо със сексуалния контакт. Вижте кои са.

Емоционална изневяра

Емоционалната изневяра може би е по-силна от физическата. Не е необходимо дори да имаме сексуална връзка с някого, за да присъства той често в мислите ни, дори в сексуалните ни фантазии. Представете си, че имате партньор, но с колега или познат разговорите ви са вълнуващи, интересни, сякаш те запълват нещо, което липсва във взаимоотношенията с половинката. И често мислите за въпросния човек, за това колко хубаво ви кара да се чувствате. Това може да се сметне за изневяра.

Защо Везните са идеалните партньори в любовта?

Поставяне на приятелството над връзката

Когато имаме сериозни взаимоотношения трябва да се опитаме да намерим баланс между времето прекарано с любимия човек и това с приятелите. Би трябвало приоритетът да е романтичната връзка. В момента, в който започне да липсва равновесие и взаимоотношенията с партньора страдат от приятелските ви събития, това вече е изневяра.

Финансова изневяра

Финансовата изневяра може би е една от най-често срещаните. Всеки път, когато се опитвате да държите партньора си в неведение за финансовото си състояние или той вас, това си е форма на измама. Вие мамите партньора си, той вас. Финансовата откритост и честност винаги са важни за установяване на стабилна връзка.

4 важни урока, които ще научите през първата година от брака

Оплаквате се от партньора си пред други

Да споделиш с приятели или роднини за отношенията си с партньора е нещо нормално. Но когато постоянно се оплаквате от него, това само създава повече пространство помежду ви, а не разрешава проблемите ви.

Свързани статии

Не се застъпвате за партньора си

В една връзка двама души трябва винаги да са екип. Чувстваме се в безопасност, когато знаем, че има на кого да разчитаме, нали? Но винаги има ситуации, които тестват партньора или нас самите. Ситуации, в които се предполага, че ще се застъпим за него или той за нас, а се случва точно обратното, това също е вид нефизическа изневяра.

Поставяне на член на семейството над връзката

Винаги е добре да направите семейството приоритет в живота ви. Въпреки това да си в любовна връзка с човек, с когото искаш да изградиш свое семейство е различен вид ангажимент. Важно е никога да не пренебрегвате половинката си заради роднините или да оставяте роднина да се намесва във връзката ви и да управлява вашите решения към партньора.

Коментирай