Интимно

4 важни урока, които ще научите през първата година от брака

Съюз, който променя хората

11.05.2018г. / 13 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бракът е огромна промяна в живота, особено когато е за първи път. Двойките се сблъскват със ситуации, в които досега не са попадали. Характерите започват да си личат именно тогава, когато партньорите са изправени пред новости, трудности, проблеми, както и хубави моменти, разбира се.

През първата година обикновено всичко е прекрасно, любовта витае във въздуха, двойката няма търпение да прекара остатъка от живота си заедно, да гради планове, да мечтае.

3 неща, които научих след 3 години брак

Тази първа година е и бурен период на адаптация, по време на който се случват много промени, научаваме много неща като младо семейство. Може да не си даваме сметка, но първата година от брака ни учи на много неща. Ето 4 от най-важните от тях:

1. Как да приемем и обикнем различията на нашия партньор.

Никой не е съвършен, но това не означава, че не сте идеални един за друг. Вашият съпруг неизбежно ще прави неща, които не харесвате и които дори ви карат да се вбесявате. Бракът не е проста и лека задача. Важното е да научаваме уроците си навреме. Сред най-ценните от тях е именно уважението на различията на партньора ни.

Най-често срещаните видове брак

Колкото по-рано се научите да приемате раздразненията и странностите, недостатъците и поводите за неразбирателства, толкова по-хармонична връзка ще изградите с времето.

2. Как да работите в екип.

Важно е да няма съревнование в брака, защото в такъв случай ще има печеливш и губещ, а това не помага на никого. Бракът не е състезание, надпревара и начин да стъпите на врата на другия. Бракът е отборна игра. Игра, в която трябва да се научите да се радвате за успехите на другия, да го поощрявате. Само така взаимоотношенията могат да са задоволяващи. Позволявайте си да бъдете уязвими.

Свързани статии

3. Как да определяте граници.

Много важно за успешния брак е договарянето на известни граници на самостоятелност, време и пространство, отредени само за себе си. През първата година от брака обикновено двойките трябва да се научат да са щастливи заедно и поотделно. Да си дават възможност за отдих, за усамотяване, за дейности извън брачния съюз.

Съвети за брака от една разведена жена

Това помага за запазване на личностните особености на отделните партньори и ги предпазва от потъване, изгубване в брака и заличаване на индивидуалността. Полезно е от гледна точка на запазването на хармонията във връзката.

4. Как да се карате и противопоставяте по честен начин.

Споровете, караниците, скандалите са неизбежни в един брак, колкото и изпълнен с любов и разбирателство да е той. Дори най-влюбените и хармонични двойки се карат. Няма как да не преминете през това. Но през първата година научавате как да се справяте с проблемите без да нанасяте неизлечими рани на партньора си. Това помага в бъдеще с решаване на проблемите и запазване на добрите взаимоотношения.

Коментирай