Интимно

10 причини за брак без секс

Интимността вече я няма. Защо?

06.05.2019г. / 06 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много женени двойки и живеещи на семейни начала попадат в клопката на нежеланието за интимност. Този проблем е наистина често срещан. Въпреки това темата все още е табу и много двойки не признават пред себе си и пред терапевт, че в брака или връзката им сексът вече е рядкост.

С течение на времето отдалечеността се увеличава, пропастта между двамата става все по-дълбока, а решенията на проблемите все по-трудно откриваеми.

Ако сте заседнали в еднообразието на брак без секс, вижте кои могат да са причините за този проблем.

1. Не можете да говорите за секс.

Някои двойки се притесняват да признаят проблемите си и да говорят за тях. Правят се, че не съществуват, докато напрежението расте. Една от причините липсата на секс да се задълбочава може да е именно в трудностите, които изпитвате да говорите за това.

2. Под голям стрес сте.

Вие или партньорът ви сте под напрежение по друга причина в ежедневието си. Това може да ви пречи да се отпуснете и да се отдадете на интимност.

Видове секс, от които семейните двойки се нуждаят

3. Имате различия в либидото.

Някои двойки имат затруднения в напасването на сексуалното си желание. Ако имате различни сексуални нужди или изпитвате желание за секс по различно време, това може да е в основата на проблема.

4. Борите се с емоционални и психологически проблеми.

Страдащите от депресия, тревожност, безпокойство, безсъние, посттравматичен стрес, причинен от сексуално или друго насилие често са сред хората, които изпитват проблеми в интимен план. Ако партньорът ви прояви разбиране и заедно положите усилия да преодолеете проблема, желанието за секс ще се върне.

5. Имате сериозен проблем във връзката.

Понякога проблемите, които нямат нищо общо със секса, все пак му влияят зле. Ако сте изгубили желание за интимност вследствие на нерешен проблем или някаква пречка във връзката, това може да е в основата на сексуалните смущения между вас.

6. Критикувате се взаимно.

Критиката трябва да е градивна, а не обидна или унизителна. Ако тя присъства между вас във всяко отношение – секс, държание, общуване, мисли и действия, това е наистина голям проблем, който руши не само интимността, но и любовта във връзката.

7. Имате нереалистични очаквания от секса.

Много често някои хора имат твърде високи представи за това какво би трябвало да получат от секса. Реалистичната преценка винаги е най-добрият приятел, защото при нея разочарованията идват по-трудно.

8. Страдате от тревожност по отношение на представянето в леглото.

По една или друга причина може да страдате от безпокойство, причинено от ниско сексуално самочувствие. Обикновено се проявява при мъжете, които са под натиска на представата за издръжливост в леглото. При жените проявлението е свързано често с голотата и външността.

Някои факти за връзките и секса

9. Страх ви е да опитвате нови неща.

Това притеснение съществува и при двойки, които не изпитват дълги паузи в секса и въпреки това се страхуват да опитват нови неща. За да преодолеете този проблем е нужна честна комуникация и приемане на желанията на другия, стига да не прекрачват вашите граници.

10. Отегчени сте един от друг.

Този проблем обикновено е в напреднал стадий и е по-трудно лечим от терапевтична гледна точка, но не е невъзможно. Когато спрете да сте любопитни към партньора си, към личността и ежедневието му, нещата са доста трудни и е нормално и сексуалното влечение да пострада.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
липса на пари ( преди 1 година )
Това се случва само ако живееш като *** в бедна държава и нямаш пари да живееш сам..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )