Ако сте необвързани от известно време вероятно мечтаете най-после да откриете любовта на живота си. Всеки иска да бъде обичан и да обича, но за да успеете преди всичко трябва да се научите да обичате и уважавате себе си. Това е може би най-важният съвет, който ви е необходим в срещите. И това не е само клише. Това е важно, защото хората усещат вибрациите на другите. По тази причина, ако проявявате неувереност, ниско самочувствие и съмнение в стойността и качествата си като личност, вие ще отблъсквате партньори вместо да ги привличате.

Време е да поразровите в дълбините на душата си и да сте честни пред себе си, за да откриете причините за своята несигурност. Това ще ви помогне да ги коригирате и да отворите съзнанието си за любовта. Всичко зависи от упоритата ви работа над себе си.

Защо е добре да сте придирчиви, ако сте необвързани?

От какво ще трябва да се откажете, за да откриете Единствения и в негово лице да се докоснете до любовното щастие?

1. Откажете се от нуждата да имате партньор в живота си

Липсата на половинка постепенно предизвиква задълбочаването на един съществен проблем при необвързаните – вкопчването в идеята да имат партньор в живота си. Тази неизпълнена емоционална нужда отключва поредица от отчаяни прояви в срещите, впускане във връзки на всяка цена, ниско самочувствие и издигане на пиедестал на човека, с когото се срещате в момента, без да виждате недостатъците му.

За да се откъснете от този порочен кръг, който ви пречи да намерите истинската любов, която да ви допълва, а не ограбва, откажете се от идеята за непременна връзка. Оставете се на течението на живота. Когато имате възможност, не пропускайте възможности, но не се дръжте за тях като удавник за сламка. Мислете за самочувствието си и го изграждайте всеки ден. Това ще ви помогне да сте по-независими и съдържателни, а хората около вас ще го забележат.

2. Откажете се от нуждата да задоволите другите

Много необвързани правят грешката да се стремят да угаждат на хората, с които се срещат, за да си осигурят тяхната отдаденост и любов. Раздаването на всичко от себе си обаче не помага в любовта, а напротив. Обичта, оценката и признателността са напълно различни неща. Спрете да ги бъркате, ако искате да откриете точния човек и да го задържите.

Още по темата

3. Откажете се от нуждата да контролирате партньора си

Ако сте открили половинка след дълго чакане, може да направите грешката да се опитвате да го задържите на всяка цена, като контролирате социалните му контакти, това как общува с колеги, какво прави след работа, когато не е с вас. Трябва да знаете, че това поведение е токсично и отравя връзката, не ви помага да задържите човека.

Защо интелигентните жени често са необвързани?

4. Откажете се от страха да не бъдете наранени или предадени

Ако сте преживявали това в миналото вероятно ви е страх да не ви боли отново, защото боли наистина силно. Но любовта причинява болка и ако живеете с това знание и го приемете, ще ви е по-лесно да отворите отново сърцето си. Подсъзнателното отблъскване на връзките и хората, които се интересуват от вас в интимен план ви пречи да сте щастливи.

5. Откажете се от нуждата да сте щастливи

Всеки иска да е щастлив, но превръщането на щастието във фикс идея, в някаква магическа представа пречи да се радвате на ежедневните поводи за щастие. Обличането на щастието в ореол заслепява истински важните неща в живота, на които да се радвате. Откажете се от изкуствената представа за щастие и ще видите колко по-щастливи всъщност ще сте.