Интимно

5 неща, на които токсичната връзка ще ви научи

Всеки урок е ценен

22.06.2019г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хубавите моменти са ни необходими, за да се чувстваме щастливи, но в тези мигове сме склонни да летим в облаците и да не обръщаме внимание на нещата, които са напът да ни причинят болка. Грешките, които допускаме в живота и любовта, са тези, които ни дават най-ценните уроци, които помним до края на живота си. От тях се учим да се предпазваме за в бъдеще.

Ако сте преминали през токсична връзка, която ви е държала в плен на самотата и нещастието дълго време, вероятно си мислите, че сте най-големият неудачник в любовта, но това не е така. Тези трудности в любовта ни дават ценни уроци, които ни правят по-осъзнати и силни от всякога. Ето как токсичната връзка ще ви помогне в изграждането на следващите ви връзки.

10 знака, че вие сте отровили връзката си

Ще виждате червените флагове

Един от най-важните уроци, които една истински отровна връзка ще ви даде, е умението да забелязвате по-отрано съмнителното поведение, което издава вероятни проблеми в бъдеще. Най-добрата защита от нещастието е недопускането то да се случи. Понякога е нужно да изстрадаме една любов, за да знаем, че поне сме опитали, но това не означава да се оставяме да страдаме всеки път без да обръщаме внимание на предупредителните знаци, че наближава бедствие.

Ще се научите какво не трябва да правите

Със сигурност за нещастния край на една връзка вина имат и двамата партньори, по-малко или повече. Много от нас имат склонността да проявяват повтарящо се поведение без да осъзнават собствените си грешки в него. Ето защо често се случва някои хора да страдат заради „серийна несгода“ в любовта. Ако се чудите защо все попадате на неподходящите партньори, които ви нараняват, може разковничето да се крие в собственото ви поведение. Открийте грешките си и ги анализирайте.

Свързани статии

Ще разберете, че „подкрепям“ в реалността не отговаря на „раздавам се безвъзмездно“

В токсичните връзки единият партньор взима от другия без да дава в емоционален план, понякога и във физически. Много често хората, които попадат в отровни връзки бъркат реалните понятия за нещата от живота и връзката. Самозаблудата пречи изцяло на трезвата преценка, което пък води до тъга и нещастие в любовта заради безкрайното оправдаване на поведението на другия.

Ще разберете какви точно качества търсите в партньора

Болката е най-суровият урок, който животът ни дава, но пък и учи на неща, които не забравяме цял живот. След като сте успели да анализирате и разберете грешките си, тогава ще ви е по-лесно и да определите пред себе си какви са онези важни качества, които търсите в партньора, за да изградите стабилна връзка.

Въпроси, които да си зададете, ако смятате, че сте в токсична връзка

Ще разберете, че да си сам е по-добре от това да си нещастен, но във връзка

Щом се решите на стъпката да прекратите токсичната връзка ще осъзнаете колко освобождаващо е това, колко добре ще ви накара да се почувствате фактът, че не дишате „отровния въздух“ на заблудата за любовта.

Коментирай