Интимно

Искам повече от приятелство

Може ли приятелството между мъж и жена да прерасне в нещо повече

06.08.2019г. / 13 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта винаги е свързана с много въпроси, на които търсим отговори. Понякога не сме сигурни дали е време да действаме, а прекалено дългото чакане може само да е в наша вреда. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева отговаря на читателка, която се колебае дали е време да действа или пък не.

Може ли приятелството между мъж и жена да прерасне в нещо повече? Как да разберем дали сме привлекли вниманието на мъжа, към когото имаме интерес? Ева отговаря.

Въпрос: Познавам този мъж от 25 години. Даже излязохме на вечеря, за да отпразнуваме повода. През годините сме поддържали приятелски отношения, защото бяхме обвързани. И аз, и той, имахме партньори в живота. От 2 години се виждаме и чуваме по-често. Излизаме и разговаряме за всичко друго, но нито дума не се споменава за някакво развитие в отношенията ни. А и двамата сме сами в момента. Иска ми се инициативата за такъв разговор да дойде от него. Да чакам ли още или да го попитам?

Ева Кулева: Прекрасно е, че сте съхранили толкова дълго приятелство. Доброто приятелство е стабилна основа за успешна интимна връзка, но не е достатъчно.

Усещаш ли привличане между вас? Щом искаш развитие в отношенията, вероятно ти се чувстваш привлечена към него. Остава да разбереш дали той изпитва привличане към теб.

Разбира се, да го попиташ директно в откровен разговор е един от начините да разбереш. Но би могла да започнеш да флиртуваш с него и да видиш дали той ще откликне положително. Освен с думи, шеги, комплименти и усмивки, можеш да флиртуваш и с докосване. Можеш да предложиш и да прекарате повече време заедно и да правите нещо различно от това, което сте правили досега – да се разходите извън града, да опитате ново занимание заедно – рисуване или готвене примерно, да гледате романтичен филм и т. н.

Ако предпочиташ да проведете откровен разговор, можеш да споделиш колко добре се чувстваш в неговата компания и че си задаваш въпроса дали бихте могли да бъдете нещо повече от приятели. И да го попиташ той какво мисли.

А най-добре комбинирай флирта с разговор. При всички положения, на твое място не бих чакала повече. Две години са достатъчно чакане.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай