Интимно

5 чувства, които може да объркаме с любов

Вижте кои са те

05.11.2019г. / 07 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Любовта е силна емоция. Въпреки това, има чувства, които биха могли да ни заблудят, че изпитваме любов. Кои са те?

Стабилност

Ако имате усещане, че животът ви напоследък е нестабилен, вие съвсем естествено ще търсите стабилност на друго място. Започвайки да се срещате с някого, чийто живот протича гладко, има голяма вероятност да изпитате силни чувства към тази личност. Въпреки че подобно запознанство може да има много ползи за вас, то може да не се окаже любов.

Причини един мъж да прекъсне връзката, въпреки че обича

Сексуална химия

Тя може да ни подведе и да ни накара да мислим, че изпитваме любов към партньора, а всъщност е само страст. Въпреки че хубавият секс е много важен за едни любовни взаимоотношения, той не е достатъчен, за да изгради стабилност, която да се превърне в любов един към друг. Затова помислете добре, извън спалнята каква е вашата връзка.

10 неща, които да не правите в леглото

Някой, който е мил с вас

След няколко неуспешни връзки с неподходящи партньори или в труден житейски момент, ако се появи някой, който е мил, показва внимание, загриженост, лесно бихме могли да се почувстваме влюбени. Много вероятно е това да е личност, в която виждаме емоционална подкрепа за този определен момент и когато си стъпим на краката да осъзнаем, че не изпитваме любов към него.

Свързани статии

Изпитвате ревност

Ревността в малки дози е здравословна за една връзка. Но когато изпитвате ревност от факта, че партньорът ви разговаря с някого от противоположния пол, това не е любов. Този вид ревност подсказва, че изпитвате несигурност в себе си и в половинката си. Дали защото вярвате, че не сте достатъчно добър или не вярвате на партньора си?

Добро приятелство

Усещайки интензивна връзка с някого, имайки добро приятелство, много лесно можем да объркаме тези емоции с любов. Разбира се има и изключения. В някои връзки партньорите са много добри приятели и след това любими.

 

Коментирай