Интимно

Знаци, че сте намерили точния партньор според психолози

Мозъкът ви работи по различен начин

04.12.2019г. / 07 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да намериш подходящия за себе си партньор може да бъде дълъг път, изпълнен с разочарования и заблуди. И все пак, трябва ни време, което да ни покаже дали настоящият може да се нарече подходящ. Знаци няма да ни липсват. Например, непрестанното желание да се преоткриваме един друг, усещане за пълно удовлетворение в спалнята, когато „аз“ стане „ние“, са само част от знаците, които подсказват, че имаме любовна връзка с различен тип партньор. Кои са останалите, според психолозите?

Започвате да „четете“ мислите си

Според изследвания, любовта може да помогне на нервната система да се приведе в съответствие с тази на вашия партньор. Прекарвайки повече време заедно, започваме да разбираме техните мисли, чувства, реакции. Или казано накратко – разбираме се с мълчание и само с поглед.

7 неща, които се случват, само когато с любимия сте най-добри приятели

Мислите в една посока за бъдещето

След като откриете точния за вас партньор, мислите ви за бъдещето са умножени по две. Той присъства в плановете ви и всичко това се случва съвсем естествено. Намирате начин да уеднаквите визията си за това как ще се развие вашата връзка.

Смятате, че връзката ви си заслужава компромисите

Отдадеността и ангажираността са необходими, за да може една връзка да се развие. Според учени, ако в една връзка липсват малките жертви и компромиси от страна и на двамата партньори, то взаимоотношенията не биха могли да продължат. Компромисите не означават да се откажете от себе си, от желанията си, но са нещо, което ни сближава с другия.

Емоционални рани от детството, които пречат на връзките

Мозъкът ви работи по различен начин

Вярваме, че когато се влюбим това се случва със сърцето ни. Всъщност, любовта е мозъчен процес. Когато мислим за любимия си човек, мозъкът ни отделя допамин, благодарение на който усещаме „пеперудите в стомаха“.

Свързани статии

Подкрепяте се взаимно

В края на деня, в трудни или хубави моменти, подкрепата на половинката ви ще бъде най-важното за вас. Той ще очаква същата съпричастност и от вас. Милите думи, прегръдката, съветите, са знаците, че сте намерили точния за вас партньор.

Връзката ви има съдържание

Когато намерите подходящия човек за любовна връзка, усещането ви ще бъде различно за нея. Животът ви ще придобие друг смисъл и стойност. Ще сте част от взаимоотношения, които имат съдържание. С любимия ще се радвате и на малките неща, всичко ще се случва от само себе си, без излишен натиск или постоянното усещане, че трябва да се доказвате един на друг. Това, което ще правите един за друг няма да бъде като задължение.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
obojavam edin goliam i hubav bliznak , i edno malko blizna4e - hlape. tezi dvamata sa smisula na jivota mi.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар