Интимно

Защо ревнувате бившия, след като сте създали нова връзка?

Старите ви рани са се отворили отново

18.12.2019г. / 09 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните раздели са сложен процес, но трябва да преминем през него. Минава известно време, вие продължавате с нова любовна връзка, но се случва така, че разбирате, че бившият ви също е създал такава. Тогава се появява чувството на ревност към него. Защо?

Изпитвате лека носталгия

В човешката природа е заложено да изпитваме носталгия, дори когато сме преодолели любовната раздяла. Дори и на този етап да се намирате в щастлива любовна връзка, нормално е понякога да се сещате за онези хубави моменти, които сте имали с бившия си.

Мъжки реплики, след които е по-добре да прекратите връзката

Защо тя е напълно различна от мен?

Въпрос, който си задавате за новата половинка на бившия ви партньор. Към него си задавате и другия въпрос – дали той вече предпочита сериозни взаимоотношения със съвсем друг типаж жени. Това ви кара да си мислите, че може би не сте била силно желана от него, че някоя друга е пленила повече сърцето му.

Старите ви рани са се отворили отново

Понякога, дори когато сме разделени от месеци с някого, нашите любовни рани може да се отворят отново. И причината да ни боли е, че той ни е заменил толкова скоро с друга. И изпитваме силна ревност. Някои белези се нуждаят от повече време, за да зараснат напълно.

Как се целувате с любимия? Това е показател за връзката ви

Дали той се е променил?

Една от причините двама души да се разделят е несходство в характерите. Имаме едни очаквания, които не се оправдават... Иска ни се той да е по-романтичен, щедър или да ние верен... Когато бившият ни вече е създал нова връзка, винаги се питаме дали с нея ще е различен. Дали ще бъде по-мил, отколкото с нас, какво ще дава от себе си повече, за да бъде връзката му дълготрайна.

Свързани статии

Искате това, което не можете да имате

Това важи особено, ако раздялата не е била инициирана от ваша страна, ако знаете, че той е бил неподходящ за вас партньор и вие сте сложили край. Отново в човешката природа е заложено да искаме неща, които не можем да имаме. В любовта също се случва, дори да сме превъзмогнали бившия си.

Емоционални рани от детството, които пречат на връзките

Все още донякъде сте привързани към него

Още една причина да изпитвате ревност към бившия си е усещането за привързаност към него, което изпитвате. Това се случва в първите месеци след раздялата. Целият ви ритъм на живот трябва да се промени, особено ако сте живели заедно. В моментите, в които сте сама се питате дали той вече е с някоя. Вечерите ви са самотни без него...

Коментирай