Интимно

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

Успявате ли напълно да се отворите един към друг?

27.03.2020г. / 15 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началото на нова връзка, винаги имаме усещането, че тази ще е завинаги. Но когато еуфорията отмине, емоциите се балансират, започваме да виждаме знаци, които ни карат да се колебаем за избора си. Ако все още не сте сигурни дали вашата връзка е обречена на провал или има бъдеще, отговорете си на тези 4 въпроса.

Искате ли едни и същи неща?

За да бъде една връзка стабилна и дълготрайна е необходимо партньорите да бъдат обединени от общи цели, интереси и желания. Разбира се, че е нормално да се разминават в някои интереси, хобита, но когато става въпрос за основополагащи неща е от значение дали плетат заедно една и съща нишка. И така, ето още няколко въпроса, които да си зададете, за да разберете доколко вашата връзка би била пълноценна и дълготрайна:

  • Вашите възгледи за кариера, брак, деца, припокриват ли се?
  • Уважавате ли желанията си?
  • Как си представяте общото ви съжителство?

Истини, които мъжете трябва да разберат за брака

Успявате ли напълно да се отворите един към друг?

Още един показател за това дали двама души могат да градят бъдещето си заедно и да са щастливи един с друг е, доколко са открити. За своите мисли, положителни и отрицателни емоции, за обсъждането на проблемите във връзката. Дали се чувствате неудобно да изкажете своето мнение по дадени въпроси, защото знаете, че няма да срещнете разбиране? Емоционалната близост е много важна, необходима е за успешната връзка.

Как да спрете да обичате, когато не отговарят на чувствата ви

Как разрешавате конфликтите?

Споровете, когато са в умерено количество, могат да бъдат здравословни за една връзка. И все пак е важно как ги разрешавате. Дали вечно е със скандал, агресия, била тя и словесна. Успявате ли да преминете покрай малките недоразумения или в най-малкото виждате причина за спор?

Свързани статии

Ако не можете да комуникирате ефективно и в трудни ситуации, връзката ви почти сигурно е обречена на провал.

В тези взаимоотношения можете ли да бъдете себе си?

Всеки иска да бъде такъв, какъвто е пред партньора си, да е обичан, дори заради своите слаби страни. С времето опознаваме другия, както и той нас. За съжаление, не във всяка връзка партньорите могат да бъдат себе си, да се отпуснат, защото трябва да покриват нечии стандарти за поведение, красота и т.н. Ако вие не сте на първо място приятели, не се чувствате на 100% комфортно в компанията си, връзката ви е обречена да се провали.

 

Коментирай