Интимно

4 причини връзката ви да е толкова неромантична

Какво ви отдалечава?

18.05.2020г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и да не сте романтични, колкото и да ви е смешно, когато гледате романтична двойка как се гушка на пейка в парка, все в някакъв момент вероятно ще ви се прииска да се почувствате романтично с партньора си. Въпреки това обаче връзката ви е ужасно неромантична. Липсата на романтика може да не ви пречи известно време, но в даден момент е възможно да се надигне напрежение, да предизвика дразнене, да обтегне отношенията ви с партньора.

10 вида любов и връзки

Още по-трудно е, когато единият партньор е романтична натура, а другият не. Несподеленото разбиране за една романтична връзка може да създаде истински проблеми в бъдеще.

Защо връзката ви е толкова неромантична?

С партньора ви сте заседнали на едно място

Във връзката ви вероятно няма романтика, защото се чувствате заседнали на едно място, лишено от страст във всеки смисъл. Спорите за едно и също нещо всеки път. Дори да се скарате, винаги се стига до една и съща задънена улица, към която ви водят нерешените проблеми преди това. С това натрупване на напрежение връзката определено се руши. Тя не само губи романтиката си, но и разрушава основите, върху които стъпва. Рутината, в която сте навлезли, ви кара да се чувствате заседнали сякаш живеете заедно ден за ден. Не определяте връзката си като щастлива, нито като нещастна. Безразличието е тих убиец на всяка връзка.

Романтични фрази, пречещи на връзката

Гняв, неодобрение, несъгласие са само част от чувствата, които изпитвате

Едни от най-големите убийци на страстта и романтиката във връзката са негативните чувства, които изпитвате към партньора си. Тях винаги ги има, защото една връзка не може да е напълно безоблачна, но те са преодолими, ако има разбирателство между партньорите. За да изгладите проблемите помежду си и да възстановите романтичното си отношение един към друг е важно да разрешите проблемите, които стоят между вас. Иначе гневът и неодобрението към партньора ви ще растат, а романтичната ви нагласа към него и желанието за близост ще намаляват.

Страхувате се да се доверите

Романтичните отношения предполагат доверие между партньорите. Романтика не означава само цветя, вечери на свещи и мили погледи. Романтичната връзка предполага желание за близост в интимен и физически план, в емоционален и духовен смисъл. Ако си нямате доверие, романтичното пламъче между вас ще гасне бавно. Връзка без доверие трудно може да просъществува, камо ли романтична връзка.

13 романтични думи, с които да му кажете, че ви липсва

Имате различни представи за любов и романтика

Случва се непрекъснато. Влюбени двойки, които се опознават с течение на времето и все повече осъзнават по колко различен начин мислят и гледат на живота. Причините за разногласията може да са основателни и може да са сигнал, че не сте един за друг. Но може и да са незначителни и лесни за преодоляване с комуникация и компромиси. Ако ги обсъдите открито ще ви е по-лесно да разберете къде се крият проблемите ви.

Коментирай