Интимно

Романтични фрази, пречещи на връзката

Избягвайте ги

10.01.2020г. / 09 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Искам да прекарвам свободното си време с теб.“

Звучи романтично, но и токсично и обсебващо. Това е една романтична фраза, която искаме да чуем от половинката си. Но тя трябва да бъде поставена в граници. Всеки има нужда от своето време за себе си и лично пространство. Романтичните фрази са хубаво нещо и всяка връзка се нуждае от тях, но е важно какво намерение се крие зад думите. Вижте няколко, които могат да навредят на връзката ви.

Най-лошите съвети в любовта, които пречат на щастието

„Без теб не бих бил/а това, което съм.“

Това говори за сериозен проблем със зависимостта от партньора, вашата към него или обратното. Това означава, че единият от вас разчита твърде много на другия, повече, отколкото трябва и че сте неспособни да функционирате без него. Това може да прозвучи доста плашещо за другия или пък той може да се възползва от ситуацията и да започне да манипулира.

Как да спрете да обичате, когато не отговарят на чувствата ви

„Ти си единственото нещо в живота ми, което ме прави истински щастлив/а.“

Тази романтична фраза също е голям знак за взаимна зависимост, показваща, че другият не може да намери щастието в себе си. Щастието започва в нас самите. Ако не успеем да го създадем, не можем да очакваме никой друг да добави цвят в живота ни или пък да добавим положителни емоции в любовната си връзка.

5 обсебващи зодии, които искат да контролират живота ви

„Не съм подходящ/а за теб.“

Това може да се разбира по два начина. Не оценявате човека до себе си и смятате, че заслужавате нещо по-добро или признак на ниска самооценка. Поставяте другия или себе си на пиедестал, което може да разруши любовната ви връзка.

Свързани статии

„Ти си много по-добър/ добра от бившите ми.“

Никога не бива гласно да сравняваме партньорите си или да се оставяме да бъдем сравнявани. Всеки има своите силни и слаби страни. Сравнението наранява, без значение дали нас ни показват в положителната страна, или ние другия. Миналото си е минало. Трябва да гледаме в настоящето.

„Ако ме обичаш ще...“

Никога не бива да се оставяме да бъдем принуждавани, манипулирани да правим неща, които не искаме. Същото важи и за нас. Опитвайки се да си играем с чувствата на другия и да се възползваме от тях, излагаме на риск връзката си. Любовта не е условна.

Коментирай