Интимно

6 неща, които трябва да знаете за връзката с емоционална личност

Те имат силни чувства

22.09.2020г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Илюстрация: istock

Илюстрация: istock

В живота има два основни типа личности – едни са емоционални, докато другите не чак толкова. Всеки преживява събитията с различна интензивност. Да имаш връзка с емоционален човек е нещо, което може да ви затрудни да достигнете до тяхната същност, за да се свържете, просто защото не ги разбирате или не желаете да ги опознаете. Какво трябва да знаете за връзката с такава личност?

Те имат силни чувства

Сензитивните личности усещат всичко на по-дълбоко ниво, особено емоциите в една връзка. Това ги кара да не крият своите усещания, дори в трудни моменти, да имат желание да разговарят, да споделят не само хубави, но и трудните моменти. Което означава, че винаги ще търсят подкрепата и разбирането на любимия човек.

5 признака на тревожност във връзката, които да не пренебрегвате

Имат нужда от време за презареждане

Още нещо, което трябва да знаете за връзката с чувствителна личност е, че тя има нужда от време, в което да се презареди, да не прави нищо, да се отдаде на хобито си, дори да не комуникира с вас. Емоционалните хора преживяват чуждите емоции и затова трябва да запълнят вътрешните си ресурси. Дори една разходка в мола може да ги изтощи и да имат нужда да си „починат“.

Те са интуитивни по отношение на вашите емоции

Емоционалните хора са изключително наблюдателни. За тях невербалната комуникация е не по-малко важна. Да обичате такъв човек, означава да бъдете открити, споделящи, да сте готови да разговаряте, дори когато не ви се иска.

Изберете си двойка и вижте какво ви очаква в любовта

Романтиката не е просто игра

За емоционалната личност, романтиката е нещо съществено за една връзка. Интимността не е само в спалнята. Във връзка с такъв човек, очаквайте всичко да бъде прецизирано и до най-малкия детайл. Той/тя ще се постарае да ви бъде хубаво, но ще има нужда и вие да обърнете внимание на емоционалните и романтични нужди.

Свързани статии

Те са природно такива

За някои хора е трудно да разберат емоционалните личности. Ако сте във връзка с такава, то знайте че обичате човек, при когото емоционалната чувствителност и съпричастността са вродени черти. Не се опитвайте да го променяте, а го обичайте такъв, какъвто е. Любовта, с която могат да ви дарят е истинска и безкрайна.

Често се чувстват неразбрани

Силно чувствителните хора могат често да се чувстват неразбрани от партньора си, особено в трудни за тях моменти, в които преживяват събитията много по-интензивно. Ако искате да имате любовна връзка с такава личност, обичайте я заради нейната уникалност и не я осъждайте.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота