Интимно

Връзката ви е обречена, ако партньорът ви прави тези неща

Защо е важно да осъзнаете признаците навреме и да се оттеглите

23.10.2020г. / 10 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нито една връзка не е перфектна по простата причина, че хората не са перфектни. Няма идеални личности, характери или отношения. Всичко е въпрос на баланс, разбиране и приемане. Ориентирането в подходите към най-близкия ви човек не е лесна задача. Да бъдеш във връзка понякога е толкова объркващо, колкото дори не можем да си представим. Често си мислим, че познаваме половинката си, че знаем какво мисли, а се оказва тъкмо обратното. 

10 типа връзки, обречени на провал

Дори най-силните връзки между двама обичащи се могат да се разпаднат. Понякога сигналите за това идват от единия партньор, но другият се нуждае от време, за да ги забележи. Дори да видите признаците, че нещата не отиват към щастлив край за връзката ви, вие вероятно сте склонни да оправдавате, да проявявате разбиране, да се стремите да потиснете гласа на разума в името на любовта. 

Това води до все по-дълбоко потъване. Потискането и непризнаването на реалността ще отрови най-напред вашите емоции, а след това и връзката ви. Затова, ако забележите, че партньорът ви прави тези неща, трябва да знаете, че вероятността връзката ви да се окаже обречена в бъдеще не е никак малка. 

Той бяга от конфликтите и споровете

Конфронтацията често е изключително неприятна, но е неизбежна, защото хората са различни и колкото и да се обичат, понякога се карат. Карайки се, вие излагате възгледите си и изразявате позицията си. Не е нужно да крещите, за да се счете, че се карате. Достатъчно е да се появи разногласие, което да предизвика реакция у вас. Ако обаче реакция у партньора ви не настъпва, а той предпочита да отиде в другата стая и да замълчи, това е изключително лош знак за бъдещето на вашата връзка. 

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

Неговото нежелание да се изправи и да се бори за решаването на проблемите ви, както и прикриването на личното му мнение по тези въпроси с времето ще се окаже огромен препъникамък за отношенията ви. Замитането на проблемите под килима и преструването, че не съществуват нагнетява напрежение между партньорите и прави връзката още по-невъзможна, дори и заради дреболии. 

Никога не се извинява

Липсата на реакция при конфликт, както и прикриването на реалните мисли в кризисни ситуации е също толкова пагубно, колкото и липсата на извинение. Ако партньорът ви никога не ви се извинява по никакъв повод, дори когато не е прав, това означава, че сте в токсична връзка. Може да отнеме време, понякога доста дълго, докато осъзнаете, че сте потънали в депресия от това, че не получавате извинения. Това ще ви накара да се съмнявате в себе си, в правотата си, ще се съгласявате с гледните точки на партньора си, дори когато имате съпротиви. 

Въпроси, с които да разберете дали да останете в тази връзка

Не по-малко лош знак е прекаленото извиняване. В някои случаи то също е механизъм за контрол на партньора. 

Свързани статии

Той премълчава много неща

Когато партньорът ви премълчава мнението си и не взима открито отношение, това е много лош признак, вещаещ недобър край на връзката ви. В главата ви нещата са едни, а се оказва, че в неговата – съвсем други. В даден момент, когато се натрупва прекалено много напрежение ще го разберете, но по трудния начин. 

Погрешни вярвания, които провалят една връзка

Той постоянно гледа в телефона си

Това е не просто невъзпитано и лош навик, а признак на комуникационна пропаст между вас. Без нормално двустранно общуване връзката е обречена. Ако партньорът ви непрекъснато гледа в телефона си, докато говорите, това е пасивно-агресивен начин да ви покаже, че не е съгласен, че не се интересува от вас и от мнението ви, още по-малко се интересува от това да решите проблемите си.

Коментирай