Когато искате да запазите вашата връзка за по-дълго време е добре да направите списък. Списък, в който да запишете вашите приоритети, вярвания за това какво очаквате от тези взаимоотношения, да се абстрахирате от стари грешки на предишни връзки, които да не повтаряте.

Често нашите погрешни вярвания и убеждения ни карат да гледаме праволинейно на взаимоотношенията с любимия. Тази праволинейност е и причина много връзки да се разпадат. Кои ваши погрешни вярвания могат да имат разрушителен ефект в любовта?

Вярвате, че щастието в една връзка зависи от другия човек

Когато партньорът ви действа по начин, който би ви накарал да се чувствате обидени, наранени, да изпитвате гняв и разочарование, често смятате, че липсата на щастие в отношенията ви се дължи само на него/нея.

Понякога в желанието си да бъдем прави, да не отстъпваме позиции и да изискваме само от половинката си, но не и да даваме, оставаме излъгани от своите празни очаквания за щастлива връзка.

Щастието ви зависи не само от човека до вас, но и от самите вас. Помислете какво давате в тази връзка и дали това, което давате е адекватно на това, което получавате.

Вярвате, че работата, децата и приятелствата са по-важни от времето, прекарано с партньора ви

Кариерата, грижата за децата, приятелите, вашите хобита и странични занимания твърде лесно могат да направят така, че партньорът ви да не се окаже приоритет за вас докато се опитвате да жонглирате между останалите.

Липсата на фокус върху половинката и изграждането на връзка е причина много хора да се „събудят“ един ден и да осъзнаят, че са във връзка с някои непознат. Не позволявайте това да разруши вашата връзка. Оценявайте времето, в което може да бъдете само двамата с партньора.

Направете го част от вашия живот и вие бъдете част от неговия. Наслаждавайте се на компанията си и учете нови неща заедно и нови неща един за друг. И не забравяйте за добрата комуникация, тя е най-важна.

Вярвате, че да имате тайни от партньора си е злоупотреба с доверието му и вреди на връзката ви

Не забравяйте, че с вашата половинка не може да говорите така, както с най-добрата си приятелка/приятел. Всеки има своите малки тайни в една връзка. Тайни, които знае само той/ тя.

Понякога спестяването на болезнената истина е начин да запазите благосъстоянието на вашата връзка. Когато искате да споделите някоя ваша тайна, замислете се дали тя не би наранила човека до вас.

Още по темата

Вярвате, че половинката ви ще промени някои свои лоши навици, когато е във връзка с вас

Всеки възрастен е един вече изграден характер. Трудно променяме своята същност и голяма част от навиците си, когато сме във връзка, но все пак има някаква промяна.

Нерядко невъзможността да правим компромиси с отсрещната страна е причина връзката да се разпадне. Никога не започвайте нова връзка с идеята да промените половинката си. Не и ако той или тя не го желае.

Вярвате, че трябва да отстоявате  позициите си докрай

Във всяка любовна връзка има моменти на спорове и разногласия. Често в тези моменти вината е и на двете страни. Ако вярвате, че винаги и на всяка цена вие трябва да излезете победители от спора, то връзката ви е обречена на провал.

Бъдете реалисти, не се срамувайте да признаете грешката си. Научете се да се извинявате, когато сте сбъркали и да прощавате, когато ви поискат прошка.