Интимно

10 причини да се радвате, че сте необвързани

Живейте живота си по начина, по който винаги сте искали

15.11.2020г. / 19 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За някои хора необвързаността е нещо много драматично. Всъщност, ако се замислите, да си сингъл не е нито нещо страшно, нито е краят на света. Когато сте необвързани имате цялото свободно време на света да преосмислите живота си, да направите всичко, което не сте могли, докато сте били във връзка и най-вече да се грижите повече за себе си, отколкото за някой, който не го заслужава.

Разликите между обвързания и необвързан мъж (инфографики)

Вижте 10 причини да се радвате, че точно тук и сега сте необвързани. 

1. Ще имате свободата да се грижите за себе си, да се развивате, да правите всички онези неща, които преди сте отлагали заради връзката си. Съсредоточете се върху себе си и правете всичко, което искате без угризения и вина.

2. Повече възможности да се срещате с хора. Когато сте свободни само вие решавате кога и с кого да се срещате. Няма да ви се налага да търпите неприятни срещи с приятели и роднини на партньора ви, които сте търпели по задължение. Сега ще можете да отделяте време само на хора, които са важни за вас и които харесвате.

3. Ще се обграждате с най-любимите си хора. Семейство, приятели, близки – всички онези, които по една или друга причина сте поставяли на заден план, сега могат отново да заемат централно място в живота ви.

Какво се случва, когато дълго време сте необвързани?

4. Да спестите пари. Когато живеете сами и сте необвързани, поемането на разходите може да се окаже предизвикателство, което да ви затрудни. Но може и да ви помогне да спестите пари, защото ще харчите само толкова, колкото искате и няма да ви се налага да отделяте от бюджета си за нуждите на партньора си.

5. Ще можете да прекарвате свободното си време точно както вие си искате.

6. Ще ви е по-лесно да останете във форма или да си я върнете. Когато сте обвързани сте по-склонни да се храните нездравословно с партньора си и да прекалявате с ходенето по ресторанти. Когато сте сами и нямате с кого да се съобразявате в храненето и готвенето, можете да си приготвяте здравословни менюта и да помислите само за вашата добра форма.

Щастливо необвързан

7. Ще се отървете от спорове, конфликти, несъгласия, от които главата ви е била надута като балон.

8. Ще можете да откриете нови хобита без да изпитвате вина, че загърбвате половинката си и не му отделяте достатъчно време заради заниманията си.

9. Ще можете да експериментирате със стила и гардероба си. Ако партньорът ви се е цупел на смяната на прическата ви, сега няма да има от кого да ви пука.

3 причини ценните жени да остават необвързани най-дълго

10. Ще можете да си обзаведете и подредите вкъщи по собствения си вкус, без да се съобразявате с друг.

Коментирай
Свободно време