Интимно

3 вида любовна химия, без която не може да има стабилна връзка

Вижте кои са те

27.12.2020г. / 05 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Влюбваме се неочаквано, спонтанно, невинаги в правилния партньор. Но винаги влюбването ни е съпроводено с определен вид химия. За изграждането на стабилна връзка са важни три вида любовна химия, които могат една без друга, но не и когато говорим за стойностни взаимоотношения. Кои са, вижте в следващите редове.

Физическо привличане

Това е първият вид химия, която усещат двама души, които се харесват. Те се намират физически привлекателни. Физическата химия може да се окаже всепоглъщаща, но и разочароваща за единия от двамата партньори, особено ако няма взаимно желание да се получи нещо повече от тези взаимоотношения.

6 знака, че се намирате в пламенна връзка

Този вид привличане невинаги успява да се превърне в голяма любов и силна връзка. Физическата химия може да съществува само като сексуално желание, но ако липсва в една сериозна връзка, то тогава може да се стигне до определено раздалечаване на партньорите.

Интелектуална химия

Онзи вид химия, която предразполага двама души да разговарят с часове. Всичко се случва с лекота, съвсем естествено, допълват се в общуването. Това е като да намериш „нов дом в ума“ на някой друг. Когато откриете партньор, с когото имате интелектуална химия, има естествен поток. Дори и да има пропуски в разговора, те не предизвикват безпокойство, а тишината е удобна и за двамата, когато я има. Интелектуалната химия, когато само тя е налице, също е недостатъчна за истинска любовна връзка.

Свързани статии

Духовна химия

Духовната химия е онзи вид нефизическо докосване между двама души, която ги кара да гледат в една посока, ценейки едни и същи неща в живота и взаимоотношенията. Може да се каже, че когато я има, духовната химия е вдъхновението, което кара двама души да полагат всеки ден усилия за връзката си.

5 зодии, които търсят сродната си душа

Тя дава най-много сигурност на взаимоотношенията. Всеки знае, че това, което се случва между тях е ценно за другия, а когато нещата станат трудни, защото връзките не са само щастливи мигове, всеки знае, че няма да бъде изоставен, когато има най-силна нужда от подкрепа.

Трайната любовна връзка се случва, когато са налице и трите вида химия. Липсва ли духовната, физическата или интелектуалната се получава нещо като незавършен пъзел.

Коментирай