Интимно

Как да направите пролетно почистване на връзката си

Свежо ново начало

09.04.2021г. / 09 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетта е тук и е време за пролетно почистване. Както всяка година в началото на топлия период почистваме дома си, така е време да обърнем и внимание на връзките си. Ако отношенията ви се нуждаят от прочистване, пролетта е времето да обърнете внимание на проблемите си и да се опитате да подобрите връзката си.

Знаци, че имате връзка с нарцис

Как можете да направите пролетно почистване на връзката си в няколко лесни стъпки?

Подсилете комуникацията помежду си

Колкото по-добра комуникация имате с партньора си, толкова по-здрава и силна е връзката ви. Ако сте имали проблеми в общуването, направете пролетно почистване в него. Ако трябва създайте правила, по които да общувате. Ако досега не сте го правили, пролетта е време за ново начало в отношенията и комуникацията.

Споделете отговорностите си

Един прекрасен начин да направите пролетно почистване на връзката си е като си обещаете да споделяте повече отговорности. Динамиката на двамата партньори във връзката може да не е еднаква. Ето защо и споделянето на отговорностите може да не е достатъчно справедливо. Ако се чувствате сякаш вие поемате повече отговорности от партньора си, поговорете с него и се опитайте да уравновесите тези проблеми. Изглаждането им ще внесе повече баланс в отношенията ви.

30 неща, които никога не трябва да правите в една връзка

Изградете финансово партньорство

Пролетното почистване на връзката включва споделяне на отговорностите и по отношение на парите. Ако имате проблеми, свързани с харчовете, с управлението на финансите ви или имате твърде големи различия в разбиранията си за парите, време е да ги изгладите. Ако единият партньор печели повече или харчи повече, а това не се харесва на другия, вероятността да изпаднете в неразбирателство е голяма. Обсъдете всички финансови въпроси и намерете общ консенсус.

Не споделяйте интимни подробности с други

Мъжете и жените имат различно схващане по отношение на споделянето на интимна информация за връзката си с други хора. Това може да предизвика проблеми и поводи за конфликти. Опитайте се да пазите интимните подробности от връзката си между вас. Това ще я съхрани и ще запази отношенията ви стабилни.

Всяко момиче прави това в началото на връзката, но не признава!

Изградете доверие и подкрепа

Част от пролетното почистване на връзката е обещанието за повече доверие и подкрепа между партньорите. За изграждането на здрава връзка, която да устои на времето и предизвикателствата, е нужно повече доверие между партньорите, което да е подплатено с подкрепа и разбиране.

Коментирай