Интимно

Признаци, че трябва да дадете пространство на половинката си

Прекалявате ли с привързаността?

19.04.2021г. / 15 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато обичате половинката си е напълно нормално да искате да прекарвате повече време заедно. Възможно е обаче да прекалите. В стремежа си да задоволите желанието си да сте колкото се може повече време с половинката си понякога не си давате сметка как започвате да го задушавате. Прилепването за партньора и вкопчването в идеята да сте винаги заедно, да правите нещата заедно и да споделяте цялото си време заедно може да започне да го задушава. Той ще се отдръпне, ще промени отношението си към вас, а дори е възможно и връзката ви да се влоши.

Признаци, че връзката ви е дълбока на духовно ниво

Кога е време да се отдръпнете? Кои са признаците, че трябва да дадете малко повече пространство на партньора си?

Започвате лесно да ревнувате

Ако получавате прилив на ревност всеки път, когато партньорът ви се забави след работа или иска да излезе с момчетата, това със сигурност ще започне да го дразни и отблъсква. Помислете добре дали проявявате нездравословна ревност и се опитайте да я овладявате. Трудно е да спрете да я изпитвате, но докато успеете поне не давайте външен израз на това чувство.

Не спирате да му пишете съобщения, докато е с приятели

Това е друга форма на проява на ревност, която може да създаде усещане за задушаване. Не прекалявайте с вниманието. Не пращайте съобщения на половинката си непрекъснато, когато не сте заедно. Ако той спре да ви отговаря в даден момент, определено е започнал да ви игнорира заради поведението ви.

Снимка: iStock

Признаци, че той е престанал да ви обича и е напът да ви изостави

Свързани статии

Не обичате да делите вниманието му с други хора

Искате го само за себе си? Това е нормално, но и не толкова здравословно. За да имате добра и стабилна връзка не е нужно да прекарвате цялото време на света заедно. По-здравословният вариант е да прекарвате качествено време заедно, но и поотделно. Всеки има нужда от време само за себе си, което да прекара по начин, който харесва. Приемете това и ако не можете да свикнете, работете над себе си.

Признаци, че е време да се откажете от него

Не можете да се наситите на физическия контакт с него

Докосването, прегръдките, целувките, всичко, което представлява физическия контакт, е изключително важно за една връзка. Когато физическото докосване липсва, това е проблем. Когато обаче е в повече, това също е проблем. Ако не му давате физическо пространство, не само психическо и емоционално, ще го накарате да се отдръпне от вас.

Коментирай