Интимно

7 признака, че връзката ви е обречена на провал

Грешките, които ни пречат да имаме щастлива връзка

28.04.2021г. / 11 13ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Развитието на всяка връзка обикновено има два възможни изхода – щастлив край или край завинаги. Разбиването на сърцето понякога е неизбежно. Обикновено този нещастен край на любовта е предизвестен с някои предварителни сигнали, които издават, че връзката ви е обречена на провал. Кои са те?

Липса на комуникация

Колкото и клиширано да звучи, комуникацията е ключова за връзката. Ако не общувате честно и открито, а прикривате и премълчавате проблемите си с надеждата те да отминат от само себе си, връзката се влошава още и още с времето.

Връзката ви е обречена, ако партньорът ви прави тези неща

Липса на секс

Много двойки, които имат проблеми с интимността се самозалъгват, че сексът не е най-важното в една връзка и че любовта им е на по-високо духовно ниво. Това не е вярно. Без секс интимността в духовен смисъл се губи все по-необратимо. Ако няма физическа близост между партньорите, любовта не успява да устои на предизвикателствата.

Ниско самочувствие

Здравата и стабилна връзка е базирана и на самочувствието на двамата партньори. Ако единият има ниско самочувствие, постоянно посочва слабите си места, не се развива и не се усъвършенства, не показва на другия, че има за какво да бъде обичан, любовта и уважението започват да избледняват. Ако не се цените високо сами, партньорът ви също ще спре да ви оценява.

Колко често първата любовна среща е провал

Нямате време един за друг

Заето и забързано ежедневие, разминаване в работните графици, липса на достатъчно прекарано време заедно са все фактори, които обричат връзката на провал.

Снимка: iStock

Не се забавлявате заедно

Ако връзката ви е заприличала на партньорство в бизнес стил – разпределили сте задълженията си и действате по график и план, това ще убие любовта и свързаността помежду ви. Липсата на смях и забавления прави отношенията скучни и кара партньорите все по-малко да имат нужда да прекарват времето си заедно.

Пресмятате кой колко е дал във връзката

Когато искаш да се хванеш за нещо, за да направиш скандал, винаги има какво да измислиш. Някои хора смятат, че воденето по точки пред партньора ще го накара да ги „догонва“ във връзката, ще се поправи, ще се промени. Ако си водите дневник на това какво сте направили във връзката ви и какво партньорът ви не е, това само ще влоши нещата. Ще промени в негативен смисъл нагласата ви към партньора ви и ще бъде предпоставка за провал на отношенията ви.

По какво се познава, че една връзка няма бъдеще

Не си давате взаимна подкрепа

Подкрепата е нещо, от което и най-силният човек има нужда. Да я получиш от най-близкия си човек е ценно и незаменимо. Липсата на подкрепа във връзката я обрича на провал.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
Свободно време