Интимно

7 знака, че партньорът ви е контролиращ

Използва заплаха като метод за контрол

29.04.2021г. / 09 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В една любовна връзка всеки партньор може да се определи като любовен типаж. Някои са ревниви, други непоправими романтици, трети грижовни, но има и такива, които са контролиращи. Как да разберете дали вие сте обект на контрол от страна на партньора си?

Критикува ви и за дребни неща

Ако партньорът ви винаги успява да намери повод да ви каже нещо негативно, това е показател, че той е контролиращ. Такъв тип половинка прави от малките грешки и недостатъци нещо голямо. Очакванията към вас са винаги да бъдете идеални.

7 неща, които щастливите партньори не правят

Използва заплаха като метод за контрол

В случаите, когато не сте на едно мнение, изказвате вашето несъгласие, той използва заплахи от различен характер, за да ви уязви. На пръв поглед някои може да са съвсем безобидни, като например това да ви каже, че в такъв случай е по-добре да се разделите. Но заплахите му може и да ви оставят без избор и вие да сте под постоянно подчинение на страха.

3 неща, без които връзката няма да оцелее

Страхувате се да правите грешки пред него

Чувството че сте притиснати с това че трябва винаги да бъдете идеални пред половинката си, за да не я разочаровате, познато ли ви е? Когато в една връзка единият партньор има ниска толерантност към грешки, това може да подсказва, че той упражнява контрол върху другия. В резултат стресираният трудно се отпуска да бъде себе си, когато е в компанията му.

Тест: Един за друг ли сте?

Любовта му към вас е условна

Още една форма на контрол. Партньорът ви казва ли ви, че би спрял да се заглежда по други жени или дори да флиртува с тях, ако вие постигнете желаната от него промяна във външния вид? Или заплашвали ви с изневяра, защото не отговаряте на всичките му сексуални нужди?

А може би иска от вас да финансирате някои негови прищевки, отново измисляйки начин да ви притисне, докато в друг момент ви казва колко ви „ обича“. Ако това са обичайните му реплики, любовта му е не само условна, но я използва като натиск, за да ви контролира.

Необходимо е одобрението му за всичко, което правите

Друг признак, че любимият ви ви контролира, е когато за всяко ваше решение се изисква одобрението му. Това важи за срещи с приятели, общи ваканции, неща, които искате да си купите и т. н.

Свързани статии

Винаги той има последната дума във вашата връзка

Колко често взима решенията ви относно къде ще вечеряте, къде ще бъде отпускът ви? Или може би той определя като цяло посоката на вашите взаимоотношения, вие сте тази, която по-често се съобразявате с плановете му? Всичко това е признак на контролиращ партньор.

По-често криете разни неща от него

Въпреки че в една връзка всеки си има своите тайни, когато премълчаваме някои неща от половинката си (особено ако знаем, че любимият човек може да ни критикува) или дори лъжем, за да не си създадем конфликтна ситуация, това е показател за проблем в отношенията. Криенето на покупки, информация, дори безобидна, подсказва, че до себе си имаме контролиращ партньор.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
napuskate go vednnaga takav partor osobenno ako e predateel i prociee....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
wai wai mama i papa i te kontolirat i sabotirat manipolirat ignorirat raspostranyvat i taka na tataka wai jivi i zfr da sa opiti da te skarat sas vseki i taka natatak barkat se vav cujdi jivoti i prociee a banditte ne gi zagacat kriyat gi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота