Интимно

6 неочаквани знака, че някой е привлечен от вас

Езикът на тялото, който издава, че ви харесва

22.06.2021г. / 14 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Езикът на тялото може да е също толкова красноречив, колкото и думите. Понякога дори той говори повече от казаното. Стига да умеете да разчитате тези невидими думи, които тялото произнася, ще можете да усетите нагласите на събеседника си.

Език на тялото, който привлича

Има някои признаци, според езика на тялото, които издават дали човекът срещу вас е привлечен от вас. Вижте кои са.

Зениците му се разширяват

Когато говорите с някого, който ви харесва, забележете как зениците му започват да се разширяват, докато ви гледа в очите. Това е несъзнателна и неконтролируема реакция на нервната система, която изпраща сигнали към мозъка и очния нерв, карайки зениците да се уголемяват. Реакцията е провокирана от вълнението, което човек изпитва, когато говори с обект на желания. Окситоцинът и допаминът в мозъка карат зениците да се разширяват.

Не мига често

Друг издайнически знак на привличане и вълнение е по-рядкото мигане. То отново е несъзнателно и е провокирано от желанието на привлечения от вас човек да ви погълне с поглед, да попие всяка дума, да се представи във възможно най-добрата си светлина, за да го харесате и вие.

Език на тялото, който прави лошо впечатление

Нервно поведение

Когато човек е привлечен от някого, около него той усеща напрежение, което го кара да се върти наоколо, да прави резки и бързи движения, някои от които напълно излишни. Усукване на пръсти, почесване, нервни почуквания с крак – всичко това е начин организмът да се опита да се справи със стреса, под който е поставен. Приятен стрес, провокиран от хубави емоции, но все пак стрес.

Обръща тялото си към вас

Представете си, че сте седнали на една маса или на бар. Говорите си. Несъзнателно човекът срещу вас обръща тялото си към вас, а не стои обърнат настрани или с гръб. Това е признак, че ви харесва. Когато някой е привлечен от вас, той несъзнателно обръща тялото си към вас, така че да може да ви вижда добре, както и вие него.

Какво означават на езика на тялото някои често заемани пози?

Свързани статии

Изчервява се

Изчервяването не е задължителен признак, защото не всеки човек се изчервява. Въпрос на физиологична особеност е. И въпреки това можете да забележите напрежението по лицето на човек, който има интерес към вас. Ако не се зачерви цялото му лице, то поне част от бузите му ще блеснат, когато сте в близост до него или когато говорите.

Езикът на тялото казва кога любимият ви лъже

Променя тона на гласа си

Когато някои ви харесва или е привлечен от вас, тонът на гласа му несъзнателно се покачва. Най-добре ще го забележите, ако го чуете да говори с друг. Така ще направите разликата.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
1000 godini da jiveem na kolko si moje dalec stastie im jelasem hora deto napadat i ispolzvat vsyakakvi sredsva da te ocernyt ne ni tryabvat vav jiviota nali otaski raboti mrazya
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
aman das e gotinna macka i da da ne govori sas gospod abe normalrn covek ce dosega samo zarazeni ni namirat
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време