Интимно

8 мита за връзките, които ни водят в грешна посока

Мит: Противоположностите се привличат

15.07.2021г. / 10 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искаме да срещнем идеалния за нас партньор. Да имаме прекрасна връзка и затова често се водим по правила, някои от които са абсолютен мит. Такива митове размиват много от реалността и често ни водят в грешна посока. Кои са едни от най-често срещаните митове за любовните връзки?

Мит: Хармоничните двойки имат еднакви сексуални предпочитания.

Абсолютен мит. Може желанията им да се покриват, но за хармонията, интимността е много по-важна.

6 знака, че връзката ви няма нужда да бъде спасена

Мит: Нормално е гушкането и романтичните жестове да намаляват с времето.

Донякъде се случва по-рядко, но ако изпитваш любов и влечение към любимия човек, гушкането си е гушкане, дори след години връзка.

Мит: Появата на бебе ще реши всички проблеми.

За съжаление то не може да бъде средство за растеж на връзката, особено ако вече няма обич и по някакъв начин партньорите са се отдалечили. При появата на дете, връзката преминава през нов етап. Двама души се опознават отново, показват черти на характера, които не са били известни на другия и е много възможно детето да ги отдалечи още повече, вместо да ги сплоти.

18 неща, които никога не трябва да толерирате в една връзка

Мит: Мъжете обикновено са по-сексуални от жените.

В някои двойки жените биха могли да има по-високо либидо. Сексуалното желание при дамите е изключително чувствително към околната среда и контекста.

Мит: Противоположностите се привличат.

Вероятно само в началото. Ако имате подобни хранителни навици, интереси, желания за приключения, разбирания за живота, е по-вероятно да имате дълготрайна връзка.

Мит: Щастливите двойки правят секс ежедневно или поне няколко пъти седмично.

Това не е доказателство за любовта и отдадеността на двамата партньори, както и че са щастливи в тази връзка.

Свързани статии

Мит: В една хармонична връзка няма тайни.

Всеки има своите малки тайни и те са необходимост. Разбира се, че е важно да си имаме доверие, да споделяме и т. н., но има неща, много лични, които е добре да си останат в тайна. Това съвсем не означава, че не можем да поддържаме стабилна връзка.

Мит: Ако ние или партньорът ни се почувстваме привлечени към някого, тогава връзката е обречена.

Напълно нормално е понякога да флиртуваме, дори да усетим привличане. Дали връзката ще се разпадне или не, зависи от това как ще реагираме на привличането. Дали ще си направим равносметката колко държим на взаимоотношенията, партньора си или те нямат стойност за нас и сме готови да се впуснем в афера. Проблемите в текущия момент също не са оправдание за изневяра.

Снимка: iStock

Коментирай