Интимно

10 мисли, които да запазите за себе си във връзката

Какво е по-добре да премълчите пред партньора си

31.10.2021г. / 12 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Комуникацията е един от най-важните фактори в една връзка. Знаем, че за да сме в щастливи отношения е важно да споделяме мислите и чувствата си с партньора. Има обаче някои мисли, които е по-добре да запазите за себе си. С това ще спестите неудобни ситуации и нараняване чувствата на партньора си. Не всичко, което мислите за него и за връзката си трябва да бъде изречено на глас. Така е по-добре и ще се убедите, ако направите грешката да кажете някои от тези свои мисли на партньора си.

4 предизвикателства, които само силните връзки преодоляват

Нормално е да си мислите неща за връзката ви, които понякога разубеждават вярата ви в нея. Не всички моменти са щастливи и безоблачни. Понякога в различни ситуации виждаме негативни черти у партньорите си. Някои е добре да не споделяме с него, за да запазим добрите отношения във връзката. Ако казвате всичко, което ви дойде наум, рискувате да отблъснете половинката си и да го провокирате той да прави същото – да ви критикува за най-малкото нещо всеки път.

В името на здравето на връзката е важно да запазите някои неща за себе си.

Ето 10 мисли, които е по-добре да не споделяте с партньора си.

1. Малки странности, които намирате за дразнещи.

Всеки има своите чудатости и особености. Невинаги тези черти са привлекателни. Понякога могат да ви изкарат извън нерви, но се опитайте да ги запазите за себе си. Ако започнете да натяквате на партньора си за тях и да го нападате всеки път, когато прояви някоя странна своя черта, той може да направи същото с вас.

10 типа връзки, обречени на провал

2. Чувства, които имате към бившия.

Дори да сте скъсали всякакви връзки с бившия си е възможно все още да имате някакви чувства или мисли за него. Не ги споделяйте с настоящия си партньор. Не го правете в името на здравите отношения. Ще посеете зрънце на съмнение дори там, където го е нямало.

3. Какво точно мислите за семейството му.

Много рядко харесваме изцяло семейството на половинката си. Това е така, защото се събираме с тях по стечение на обстоятелствата. Ако сте от късметлиите, които попадат на страхотно семейство от страна на половинката си, радвайте се. Останалите трябва да се опитат да премълчават истинските си мисли и отношение към семейството на партньора, за да запазят добрите си отношения с него. Не критикувайте семейството му, не говорете за тях зад гърба им, не му споделяйте какво ви е подразнило на вечерята снощи, защото така само ще хвърлите камъни в своята градина.

Вредни навици, които помрачават и най-щастливите връзки

4. Намирате негов приятел за привлекателен.

Премълчете си, ако половинката ви ви запознае с негов приятел, който е страхотно секси и веднага сте забелязали това. Ако го направите, ще активирате мъжкия инстинкт за съревнование, а това може да не свърши добре.

5. Че имате съмнения относно връзката си.

Такива мисли може да се появят на всякакъв етап от връзката. Не трябва да ги споделяте с партньора си, освен ако не сте решили да говорите сериозно за бъдещето на връзката си. Ако мислите, че сте на етап, в който наистина трябва да решите дали да продължите или да се разделите, изкажете тези мисли. Но ако не е така, по-добре ги запазете за себе си.

5 коварни навика, които развалят връзките

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
1 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
haide haide bez artisticnost nyakoi bivsi odavna sme gi issrili neka ne se opitvame da napomnyme za bivsi kvoto bilo bilo a pri men bivsite sa mnogo razbira se za mnogo ot tyh se sestame
отговор Сигнализирай за неуместен коментар